Месечен архив: октомври 2020

И „В и К”-Перник въвежда мерки за ограничаване разпространението на COVID-19

От 29.10.2020г. инкасаторите на „В и К” ще обхождат обектите си на място, но няма да влизат по домовете, а ще записват отчетеното от абонатите показание на водомерното устройство, с цел превенция от разпространение на Covid-19. Това информират от ръководството на водоснабдителното дружество.  От дружеството поясняват, че във връзка с пандемичната ситуация в страната и областта, на абонатите се предоставя ... Прочети още »

От 1 ноември стартира традиционната акция на полицията „Зима“

  Пътната полиция започва традиционната за това време на годината акция „Зима“. Това информираха от пресцентъра на ОДМВР-Перник.  При нея ще се следи дали автомобилите са с подходящи гуми за зимния сезон, изправни светлини и чистачки. Операцията започва от неделя, 1 ноември и ще продължи до края на месеца. Тя ще бъде осъществена в 3 етапа. Първият етап е от ... Прочети още »

От 30 октомври стартира прием по de minimis за реализация на българско говеждо месо

 От 30 октомври до 25 ноември 2020 г. се отваря прием по схемата de minimis на животновъди за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи в сектор „Говеждо месо“. Бюджетът на помощта е 1,5 млн. лева.  Средствата ще бъдат изплатени до 13 декември.  Финансовата подкрепа има за цел да подпомогне родните производители да реализират отгледаните от тях говеда ... Прочети още »

Корнелия Нинова е приета във ВМА след положителен тест за COVID-19

Председателят на БСП – Корнелия Нинова, е приета във ВМА след положителен тест за COVID-19, съобщават от „Позитано“. В социалните мрежи Нинова написа, че е приета за лечение, но се чувства добре. „Имам положителен тест за COVID-19. Днес ме приеха за лечение във ВМА. Добре съм. Благодаря за загрижеността на всички, които ми звъните и пишете. Извинете ме, че в ... Прочети още »

Двете вътрешни отделения на МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник се трансформират за лечение на болни с COVID-19

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Перник двете вътрешни отделения на МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник, които разполагат с по 32 легла,  се трансформират за лечение на болни от COVID-19.  По тази причина двете отделения преустановяват работа с диабетно болни, с чернодробни, гастроентеорологични и други заболявания.  Единственото спасение за тези болни са столичните болници, стига да се съгласят ... Прочети още »

Кметът на община Перник Станислав Владимиров е избран за „Кмет на годината”!

  Кметът на община Перник Станислав Владимиров бе  избран за „Кмет на годината“ в конкурса „Кмет на годината 2020г.“ Станислав Владимиров е първият пернишки кмет, който печели престижното отличие, поради огромна подкрепа на перничани. Гласуването традиционно се организира от портала  kmeta.bg,  като всеки имаше възможност да гласува онлайн. Гласовете се отчитаха след потвърждение на електронната поща. „Тази награда е особено ценна ... Прочети още »

Още по-строги противоепидемични мерки въвеждат в Перник от днес

Изпълняващият длъжността областен управител на Перник Иво Иванов, на основание заповед на министъра на здравеопазването, във връзка с писмо на РЗИ- Перник от 30.10.20г. и протокол от 30.10.20 г. на Областен оперативен щаб на област Перник, днес издаде заповед, с която се въвеждат следните допълнителни мерки на територията на област Перник, с цел ограничаване на заболеваемостта: 1.Преустановяване на всички групови ... Прочети още »

45 новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

45 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 29.10.2020 г по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, 20 от заразените са жени и 25 мъже. Най-много са заразените на възраст от 30 до 39 години- 11 и над 60 години-11.  След тях се нареждат тези ... Прочети още »

Съдят перничанин за нарушаване на ограничителна заповед

  Престъплението е извършено на 21 март тази година, когато 41-годишен перничанин отишъл в дома на бившата си съпруга, неспазвайки съдебна ограничителна заповед. След сигнал на 112 от потърпевшата, нарушителят е задържан. Привлечен е като обвиняем по чл. 296 от Наказателния кодекс. При доказване на вината му го очаква наказание до 3 години лишаване от свобода или глоба до 5 ... Прочети още »

Поредният крадец на ток в пернишко изправят пред Темида

 Престъплението е установено на 12 октомври тази година. Служители на полицията и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в с. Мурено, собственост на 63-годишен местен жител. Констатирано е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа с което били създадени условия за непълно отчитане на консумирания ток. Собственикът на жилището е привлечен като обвиняем по чл. 234 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс. ... Прочети още »