Дневен архив: 27/09/2020

Първи международен турнир по Cross Fit в Перник

Първият международен турнир по Cross Fit в Перник започна вчера сутрин на игрището в „Димова махала“, въпреки дъжда. Точно в 8:00 ч. бе дадено началото на проявата, която се е организира от  Спортен център „El Cabron“ – Перник съвметно с „CrossFire- Sofia“ и с  подкрепата на Общината Перник. Днес и утре над 160 мъже и жени ще преместят сили в ... Прочети още »

От 1 октомври офисите на ЧЕЗ в 7 града ще работят с еднакво работно време всеки ден

ЧЕЗ уеднаквява работното време на офисите за работа с клиенти на дружествата на компанията в България в различните дни от седмицата в 7 града. Центровете за обслужване на клиенти във Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Благоевград, Перник и Кюстендил ще работят от 08:30 ч. до 17:00 ч. всеки ден от понеделник до петък. Анализ на компанията показа, че въведеното до момента ... Прочети още »

Ловно-рибарската дружинка в село Одраница се сдоби с ценна придобивка

Ловно-рибарската дружинка в село Одраница се сдоби с ценна придобивка- ловна хижа. В дружинката членуват 46  ловци. Тя е създадена преди повече от 40 години на територията на „Държавно горско стопанство Трън”, заедно с дружинките на селата Декьовци и Пенкьовци . От 1986 година се прехвърля в „Държавно горско стопанство Земен” и става самостоятелна. Председател на дружинката в Одраница сега ... Прочети още »

Махат диагоналната пътека при Синдикалния дом в Перник

Диагоналната пешеходна пътека в центъра на Перник, в началото на улица „Търговска“ при Синдикалния дом, която години наред дразнеше и пешеходци, и шофьори, най-сетне ще изчезне. Това най-вероятно ще стане още тези дни.“Ще бъде върната старата „зебра“, която е няколко метра по-надолу от сегашната, посока Руския битак. Това е и част от работата ни по осигуряване на по-голяма безопасност на ... Прочети още »

Отварят еднопосочно улицата край ОД на МВР в Перник

Ще се въведе еднопосочно движение по улица „Самоков“, която минава покрай ОД на МВР. Това стана възможно след решението на Общинския съвет, взето на сесията в петък.То бе взето след внесена подписка на 139 граждани с искане движението на МПС по улицата да бъде възстановено. Досега улицата бе достъпна само за служебно ползване. Участъкът бе затворен за останалите автомобили и ... Прочети още »

Три пъти спирал ремонтът на надлез „Иван Вазов“ в Перник

Три пъти са преустановявани ремонтните дейности на пътния надлез „Иван Вазов“ от началото на строителните работи до момента. Причините са много – въведеното извънредно положение в страната заради пандемията, съгласувателни дейности с кабелни оператори, необходимост от промяна на разрешителното за строеж и лоши климатични условия. Това стана ясно на последното редовно заседание на пернишкия ОбС, проведено в последния работен ден ... Прочети още »

Съдбата на Профилакториума остава неясна

Все още не е ясна съдбата на Профилакториума в Перник, дали ще продължи да съществува или ще бъде ликвидирана болницата. Въпреки категоричното становище на групата съветниците от ПП ГЕРБ, че ликвидация и приватизация на дружеството е нежелателна,  конкретни предложения  за изход не бяха гласувани на редовното заседание на Общинския съвет в петък. Съветниците в Перник приеха доклада на Временната комисия ... Прочети още »