Дневен архив: 26/09/2020

Горският стражар, намерил изчезналото момченце от Якоруда, ще бъде награден от ЮЗДП

 Горският стражар към „ДГС Якоруда” Муртаза Клечов, който откри малкия Мехмед в гората край с. Бунцево, ще бъде награден за проявените човещина и благородство. Това съобщи директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, който изразява личната си благодарност и уважение към горския служител за достойната постъпка в извънредна ситуация.  Вчера, докато изпълнява служебните си задължения в поверения му охранителен ... Прочети още »

Рецидивист, извършител на грабеж на перничанка, е изправен на подсъдимата скамейка

   Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.Я. (на 56 години) за извършено от него, в условията на опасен рецидив, престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл.198, ал.3 от НК.  Около 14 ч. на 24.06.2020 г. обвиняемият В. Я. вървял по улица „Христо Ботев“ в Перник, когато видял жена в двора на двуетажна къща. Доближил и я ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Ще можем да договаряме по-ниски глоби с КАТ И НАП…

Гражданите вече ще могат да договарят по-ниски глоби с КАТ, НАП и други контролни институции при първо нарушение и когато не са извършили престъпление. Това решиха депутатите, които по-рано днес приеха на първо четене промени в Закона за административните нарушения и наказания, пише „Монитор“. В него бе записано, че гражданите, получили наказателни постановления за нарушения, ще могат да сключват споразумения ... Прочети още »

Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината

Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков а пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив. На срещата си с медиите той засегна редица теми, сред които сделката за самолетите F-16, диалогът между „Дондуков“ 1 и 2, протестите ... Прочети още »