Дневен архив: 25/09/2020

Родители, загубили детето си, помагат на малката Ивайла от Перник

Родителите на починалия преди време Кирил Росенов Кирилов от Ярджиловци, за когото се събираха средства за лечение, са направили огромен жест към семейството на  Ивайла от Перник –  чаровното дете, което обединява в последните седмици десетки в помощ на битката й да ходи нормално. Кирил загуби тежката битка и почина, а родителите му са превели сумата останала в сметката от ... Прочети още »

Ще има ли скоро Перник екологичен градски транспорт?

Публична тайна е, че след ликвидирането на тролейбусния транспорт, Перник остана без екологични возила по градските линии и този проблем тревожи жителите на областния град. Много надежди се възлагаха на проекта за интегрирания градски транспорт, но до момента все още нови ековозила в Перник няма. На редовното заседание на минипарламента в края на август към кмета на общината бе отправен ... Прочети още »

На сесията – въпроси и отговори за ремонта на надлеза и заблатени улици

Строителните дейности на надлез „Иван Вазов“ са възобновени на 11.09. 2020 г. Това гласи отговорът на кмета на община Перник във връзка с питане по повод забавяне на ремонта на съоръжението, отправено от председателя на групата на ГЕРБ Денислав Захариев. За ремонт и цялостна реконструкция на надлеза Министерски съвет отпусна 600 000 лв през 2019 г. в кметския мандат на ... Прочети още »

Местен любимец със стаж в Лондон ще учи деца на народни танци

Любимецът на радомирските деца Ивайло Иванов ще бъде ръководител на групата по народни танци в Центъра за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс (ЦПЛР-ОДК). Иванов се завръща в родния край, след като е бил хореограф на групи по танци в Лондон. Заниманията, по време на които децата ще изучават тънкостите на народния фолклор, ще се провеждат всяка събота ... Прочети още »

Обучаваха младежи в Радомир как да постигат целите си

Младежи от Радомир на възраст между 18 и 29 години участваха в тренинг по личностно развитие, по време на който се обучаваха как да си поставят цели в личен и кариерен план, да работят ефективно по тях и да ги реализират. Обучението включваше упражнения, в които младежите активно участваха. Обучението беше водено от Десислава Александрова, която е кариерен консултант и ... Прочети още »

Перничанин получи ефективно наказание за закана с убийство след споразумение с Районна прокуратура – Перник

  Съдът е одобрил споразумение, сключено между защитата на подсъдимия Л.А. и Районна прокуратура – Перник, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.   Тридесет и пет годишният мъж се е признал за виновен за това, че се заканил с убийство на бившата му приятелка.   Престъпното деяние било извършено от него на 29.06.2019 г., ... Прочети още »

ЦСМП –Перник има сключен Колективен трудов договор за три години

Тригодишен Колективен трудов договор е подписан между работодателя в Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и двата най-големи синдиката- КТ”Подкрепа” и КНСБ. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. Договорът е за срок от три години и е в сила до 2023 година. „Преговорите със синдикатите преминаха нормално. Обсъдени бяха финансовите възможности на ЦСМП и на тази база ... Прочети още »

Полицейски инспектор от Столичната дирекция на вътрешните работи е задържан за закана с убийство спрямо бившата си жена в Перник

    Под ръководството на Районна прокуратура – Перник се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК – закана с убийство. В качеството на обвиняем е бил привлечен Б.Б.  На 30.12.2019 г., в жилище на ул. „Палма“ в гр. Перник, четиридесет и осем годишният мъж се заканил с убийство на бившата си съпруга с ... Прочети още »

Увеличаване на болните от остри респираторни и заразни заболявания в региона установи РЗИ-Перник

 Увеличаване на болните от остри респираторни заболявания  в област Перник през изминалата седмица констатира Регионалната здравна инспекция. Заболелите през този период са 11, при 8 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е била 15.05 %oo, при средна за страната 16.71 %oo към 20.09.2020 г. Повишил се е и броят на заболелите от заразни заболявания през изминалата седмица. Регистрираните случаи са ... Прочети още »

Натоварен дневен ред за днешното заседание на ОбС

Сериозни проблеми, касаещи живота в общината, ще трябва да разгледа на днешното си заседание пернишкият минипарламент. Сред внесените докладни е и тази, касаеща съдбата на Профилакториума. Както вече писахме, съветниците от ГЕРБ ще се обявят за оздравяване на търговското дружество, тъй като предложението на потенциалния инвеститор за тях е неприемливо и представлява опит за скрита приватизация. Те ще настояват от ... Прочети още »