Дневен архив: 24/09/2020

Инспектори на Инспекцията по труда в Перник провериха работодатели, използвали недеклариран труд

Дирекция „Инспекция по труда“ в Перник се включи на  21 септември 2020 г., в екшън ден. На този ден целият наличен състав на Изпълнителна агенцията „Главна инспекция по труда” извърши проверки в цялата страна на работодатели, при които през последните три години са установявани случаи на работа без трудов договор повече от веднъж. Това информираха от Дирекция „Инспекция по труда” ... Прочети още »

Нови 4 заразени с COVID – 19 са регистрирани в пернишко

Нови 4 заразени с COVID – 19 са регистрирани на територията на област Перник да 23 септември по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. Новозаразените са  мъж на 49 г. от  Перник, който е хоспитализиран в СБАЛББ,  жена на 46 г. от село Драгичево, която е хоспитализирана в УМБАЛСМ Пирогов, мъж на 21 г. от село Кладница ... Прочети още »

Наградиха 30 млади художници от конкурса за детска рисунка „Перник 2020“

30 творби на млади художници от цялата страна  бяха наградени с грамоти и медали от  „XIII  Конкурс за детска рисунка – Перник 2020“.  Конкурсът бе проведен през месец април, но заради извънредното положение награждаването бе отменено за днешния празничен ден. Авторитетно жури, в което участваха преподаватели от Националната художествена академия оцени изпратените над 160 творби и избра наградените в различните ... Прочети още »

Започна поредното издание на пернишко читалище „Лятна академия по изобразително изкуство“

Макар и със закъснение заради пандемията, в пернишкото НЧ „Нови хоризонти 2009“ стартира тазгодишното издание на лятната академия по изобразително изкуство 2020 „Давам ти дъгата за наследство“. Проектът акцентира върху вече традиционно културно събитие в Перник – Лятна академия по изобразително изкуство 2020 „Давам ти дъгата за наследство“ и две изложби за представяне на резултатите. Академията е част от програмата ... Прочети още »

Олга Ковачка от Долна Диканя отпразнува 100-годишен юбилей

Олга Ковачка от радомирското село Долна Диканя отпразнува своя 100-годишен юбилей. Да уважат рожденичката дойдоха градоначалникът на община Радомир Пламен Алексиев, кметът на селото Елинчо Колев и общинският съветник Емил Колев. Те подариха специален поздравителен плакет и красиви букети с цветя на възрастната жена. Тя и Пламен Алексиев с удоволствие обсъдиха исторически теми, връщайки лентата назад в миналото на селото ... Прочети още »

От РС на КНСБ в Перник информират за някои индивидуални сигнали, подадени във VOX КНСБ

От Регионалния съвет на КНСБ в Перник предоставиха любопитна информация, свързана с най-честите нарушения на трудовото законодателство според подадените индивидуални сигнали в синдиката. Ето  и някои от тях. 1. Сигнал, подаден като „ЗАПЛАТА В ПЛИК“ Служителят Д.С. работи във фирма Ф. ОДД в курорта Златни пясъци. Подава сигнал към мобилното приложение на КНСБ VOX, относно това че заплата му се ... Прочети още »

Кампанията на КНСБ „Сивото убива“ продължава

В Седмицата на действието на Европейската кампания за деклариран труд (21-25 септември), РС на КНСБ Перник организира пресконференция на тема „Недеклариран труд и нарушаване правата на работното място“ на 24 септември 2020 г. Представени бяха резултати от проведената информационна кампания на РС на КНСБ Перник под мотото „Сивото убива”, функционирането на мобилното приложение за сигнали VOX; казуси и сигнали за ... Прочети още »