Дневен архив: 22/09/2020

Земетресение разлюля България!

Земетресението е регистрирано в  усетено в района на Сливен,  между селата Камен и Жельо Войвода. Това съобщи дежурният сеизмолог от Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките. Земетресението е с магнитуд 3,1 и дълбочина 12 км. Регистрирано е в 16.30 часа. Усетено е слабо в Димитровград и Ямбол. Прочети още »

Перник тържествено отбеляза 112-та годишнина на независима България

С поднасяне на венци и цветя на паметника на Кракра Пернишки започна тържественото отбелязване на 112-та годишнина от Независимостта на България. Представителите на местната власт и гражданите отдадоха почит с едноминутно мълчание. Под звуците на изпълненията на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов бяха поднесени венци и цветя от кмета Станислав Владимиров, пернишките депутати Любомир Бонев и Александър Александров, областният ... Прочети още »

Перник става все по-уютен и приветлив!

Перник става все по-уютен, по-чист и приветлив град за живеене. За това говорят усилията на общинската управа в тази насока и многобройните отзиви на хората от общината за доброто, което новите управници творят с всеки нов ден. А то, доброто, е видимо. 22 нови кошчета за отпадъци закупи  кметство Изток. Те са  разпределени по спирките на градския транспорт където липсваха ... Прочети още »

„Тигрите“ на Перник с отборна купа по кикбокс!

Състезателите на „Тайгър Тийм“ отново се представи на страхотно ниво на турнир по Кикбокс в стил Лоу Кик. На Международен турнир проведен в Козлодуй , в който взеха участие повече от 200 бойци от 20 клуба от 6 държави, пернишките тигри успяха да завоюват отборна купа. „Клубът ни се нареди трети по брой медали като изостана с един сребърен медал ... Прочети още »

Поздравление от кмета на община Перник по повод Деня на независимостта на България

Уважаеми съграждани,22 септември 1908 г.! На този ден в историческата църква „Светичетиридесет мъченици“ в старопрестолната столица Търново прозвучаватисторическите слова: „Провъзгласявам съединената на 6 септември 1885година България за независимо царство!” Младата българска държава тръгвапо нов път – по широкия път, утъпкан от модерните европейскицивилизации.Човек е истински свободен, когато отърси душата си от робската психика,наслоявана столетия. Това завещание на великите ни възрожденци ... Прочети още »

Поздравление от областния управител на Перник, по повод Деня на независимостта

Уважаеми жители на област Перник, Приемете моите сърдечни поздрави по случай 112-годишнината от обявяването на Независимостта на България! 22 септември 1908 г. – една от бележитите дати в новата българска история. Събитието, олицетворяващо свободния дух в развитието на младата тогава българска държава. Независимостта е преди всичко състояние на разума и едва тогава се превръща в обективна действителност. Преди 112 години ... Прочети още »

Поздравление от народните представители от ПП ГЕРБ от 14 МИР Перник

Уважаеми жители на област Перник, Днес се навършват 112 години от обявяването на независимостта . На 22 септември 1908 г. в старопрестолно Велико Търново в историческата църква „Свети Четиридесет мъченици” княз Фердинанд прочита Манифеста за провъзгласяване Независимостта на България. Това е денят, в който българите показаха, че са достатъчно големи да следват мечтите си и да живеят обединени. С този ... Прочети още »

Днес празнуваме Деня на независимостта на България!

Днес е голям празник за нашата страна. На 22-ри септември България чества едно от най-значимите събития в новата си история. На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. Честит празник! Прочети още »

Съветници от ГЕРБ Перник предлагат да се отпуснат средства от общинския бюджет за PCR лаборатория в МБАЛ „Рахила Ангелова“

На предстоящата сесия в Перник, която ще се проведе на 25 септември, групата общински съветници от ГЕРБ ще предложи прегласуване на предложението за отпускане на средства от общинския бюджет за създаване на PCR лаборатория в МБАЛ  „РахилаАнгелова“. Това информираха от пресцентъра на ГЕРБ. На миналото заседание на местния законодателен орган предложението беше отхвърлено, което от ГЕРБ определят като недалновидно. Заложените ... Прочети още »

Певческата група на Ковачевци завоюва златен медал на международен фестивал

Певческа група „ Веселие” при Народно читалище „Георги Димитров- 1928”  в село Ковачевци завоюва златен медал на  ХХ- ия Международен  фолклорен фестивал „Нишавски хоровод”, който се проведе в Драгоман. Фестивалът, който е двустранен и се провежда успоредно, и в сръбския град Димитровград, е фолклорен празник на населението живеещо по поречието на река Нишава и магистралата София – Ниш, на територията ... Прочети още »