Дневен архив: 21/09/2020

Общинските съветници от ГЕРБ в Перник настояват за финансово оздравяване на Профилакториума

За  финансово  оздравяване на  Профилакториума ще  настояват съветниците от групата на ГЕРБ на предстоящата сесия,  на която ще бъде разгледано инвестиционно намерение към лечебното заведение. Специално създадена временна комисия е установила, че Специализираната  болница за долекуване и рехабилитация е в затруднено финансово състояние. Дълговете към кредитори и доставчици са на стойност над 1 432 000лв. Това съобщи на нарочна пресконференция председателят ... Прочети още »

Трима новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

Нови трима новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за периода 17-20.09.2020 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. Става въпрос за жена на 51 г. и мъж на 61 г. от  Перник, и мъж на 32 г. жител на София, който е карантиниран в село Рударци. По информация на Регионалната здравна инспекция ... Прочети още »

За сега община Брезник все още не е застрашена от воден режим

За сега не се очертава да бъде въведен режим на водоснабдяване в град Брезник, въпреки чувствително намаления обем на язовир „Красава”, от който се водоснабдява градът и околните села. Към момента обемът на водоема е около 1 117 000 куб. м., при 2 950 000 куб.м пълен обем.   „Още от началото на лятото общинското ръководство работи упорито по разглеждането на различни варианти за ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси лекари, монтажници на електронни елементи

С още 24 намаляха през изминалата седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места и станаха 132. Предлаганите свободни места за безработни висшисти също намаляха с 24 и станаха 9. И през изминалата седмица бе актуална офертата за работа на 60 монтажници на електронни елементи за работа в Чехия, на които се предлага заплата от 560 евро. ... Прочети още »

292-ма ученици ще се обучават през новата учебна година в средното училище в Трън

21 първокласници прекрачиха за първи път прага на средното училище „Гео Милев” в Трън в първия учебен ден, в което тази година ще учат 292 ученици. „Взели сме всички предпазни мерки, съгласно указанията на министъра на здравеопазването. При нас е добре, че в сградата учат учениците от едно училище. Това ни позволи да организираме поетапно влизане на учениците сутрин, междучасията ... Прочети още »

Животновъдите получават SMS за доказване на обвързаната подкрепа

 Всички животновъди, които са кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за Кампания 2020 г.  и са подали в заявлението си коректно мобилен телефон за контакти, получиха кратко съобщение (SMS). По този начин те бяха информирани, че трябва да докажат реализацията на мляко, млечни продукти и животни. Съобщението  е  изпратено до фермерите от телефонен номер 180-080. Това информираха от Областна дирекция ... Прочети още »