Дневен архив: 20/09/2020

Приключи най-сложната част от ремонта на надлез „Иван Вазов“

Най-сложната за изпълнение част от ремонта на надлез „Иван Вазов“ – монтирането на новите мостови лагери, приключи успешно. В продължение на почти два месеца съоръжението бе поетапно повдигано със специални хидравлични машини, за да могат да бъдат поставени новите италиански лагери. Изградена е и делитационната фуга в най-високата част на съоръжението. От началото на миналата седмица работниците на фирмата изпълнител ... Прочети още »

Вече е отворен пътен възел „Марина бара“

Много преди предвиденото като време приключиха строително-монтажните работи по трасето на довеждащия водопровод за Батановци при пътен възел „Марина бара“ и кръстовището бе отворено, съобщиха от общинската управа. Напомняме, че в последните дни на миналата седмица в Перник задръстванията от коли бяха огромни по всички големи пътни артерии именно заради затварянето на пътния възел на входа на града Прочети още »

Започна гласуването на снимки за календара на областната управа в Перник

Започна гласуването във фотоконкурса на областна администрация Перник, наречен „Магията на област Перник“. Всеки може да подкрепи снимката, която му харесва най-много, като даде своя глас чрез бутона „like“, се съобщава на фейссбук страницата на областта. 12-те кадъра, събрали най-много харесвания, ще оформят календара на областна администрация Перник за следващата година. За всяка от шестте общини ще бъдат избрани двете ... Прочети още »

Баба Катина от Земен чукна столетие

Най-възрастният жител на община Земен е баба Катина Манева, която преди броени дни  навърши 100 години и посрещна вековния си рожден ден в празнична обстановка, с много гости, цветя и топли пожелания. Столетницата беше почетена не само от близките си, но и от кмета на Община Земен Димитър Сотиров. Той поднесе на рожденичката поздравителен адрес, символична парична сума и пожелания ... Прочети още »

И младежи от Радомир – в безплатното обучение за планински водачи и IT мениджъри

Младежи от Радомир ще се учат идната седмица как да си поставят цели в личен и професионален план, да работят ефективно по тях и да ги реализират. Освен полезни съвети и идеи, обучението ще включва игри и други методи за обратна връзка, с които да се ангажира вниманието на участниците. Освен това, младежите от Радомир ще научат как могат да ... Прочети още »

Община Брезник набира 49 преброители и контрольори за предстоящото преброяване!

Община Брезник започна от 15 септември да набира кандидати за преброители и контрольори за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд, което ще се проведе от 22.01.2021г. до 15.02.2021г. Крайният срок за набирането на кандидатите е  30.10.2020 г. За територията на община Брезник ще бъдат ангажирани 49 преброители за 74 преброителни участъка и 10 контрольори за 37 преброителни района. Всеки ... Прочети още »

Трънските стопани получиха най-висок добив от картофите за сега- 4 тона от декар

Успоредно с жътвата на слънчогледа, в пернишко започна и прибирането на реколтата от картофи. По информация на Областна дирекция „Земеделие”, прибирането на картофите върви с бързи темпове, но и площите засети с този зеленчук тази година са много по-малко от миналата- 680. 6 дка. Традиционно най-много площи с картофи сеят стопаните в трънско. Тази година, обаче и те засяха по-малко- ... Прочети още »

Годжи затъна в борчове, запорираха всичките му фирми…

Георги Милчев-Годжи е затънал в борчове- това се шушука от няколко месеца в светските среди. Няколко финансови институции са го погнали. На свое име музикантът има регистрирани няколко фирми, като на част от тях той е едноличен собственик, други пък са в съдружие с трети лица. Нито една от тези компании обаче реално не му носи финансови дивиденти. Справка в ... Прочети още »

Вижте какво направи Сърчаджиева с дъщеря си след смъртта на Ласкин

10-годишната дъщеря на покойния Иван Ласкин и Алекс Сърчаджиева снима тези дни в Благоевград актьорския си дебют в пълнометражния филм „Пакет Вечност“. Продукцията е подкрепена от „Национален филмов център“. Режисьор и сценарист на филма е родената в Благоевград Магдалена Илиева, като това ще бъде нейният пълнометражен дебют, пише „Телеграф“. В главните роли освен малката София и майка й Алекс Сърчаджиева, ... Прочети още »

На 21 септември приключва приемът на заявления по мерките COVID 1 и COVID2

 До 21 септември ДФ „Земеделие“ приема документи по извънредните мерки COVID 1 и COVID2. По мерките се подпомагат земеделски стопани, микро, малки и средни предприятия, както и групи и организации на производители, които са особено засегнати от кризата, предизвикана от пандемията от коронавирус. Всички кандидати следва да имат регистрация по реда на Наредба №3 от 1999 г. за създаване на ... Прочети още »