Дневен архив: 19/09/2020

Проф. Христина Вучева направи унищожителна критика на финансовия министър във връзка с взетия заем от 2.5 милиарда лева

Ще започна този анализ с цитат от г-н Кирил Ананиев. ”Във вторник, 15 септември, постигнахме изключителен успех при класирането на първата ни външна емисия от 2016 г. насам“. Така нашият финансов министър оценява вземането на заем от международните пазари – 10-годишна емисия за 2,5 млрд. лв. и емисия за същата сума, но за 30 години. Не е трудно да се ... Прочети още »

Втори задържан за незаконното превеждане на тридесет мигранти през границата на страната в района на село Проданча, община Трън

    С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник за срок до 72 часа е задържан Г.Ц. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 280 от НК.  На 6.09.2020 г., в района на с. Проданча, община Трън, Ц. направил опит за незаконно превеждане през границата на страната на група чужди граждани от ... Прочети още »

Увеличаване на болните от остри респираторни заболявания в региона установи РЗИ-Перник

Увеличаване на болните от остри респираторни заболявания  в област Перник през изминалата седмица констатира Регионалната здравна инспекция. Заболелите са 8, при 5 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е 10,94 %oo, при средна за страната 10,72 %oo към 13.09.2020 г. Чувствително са се увеличили през седмицата и болните от заразни заболявания- те са 14, при 9 за предходната.  Незначително ... Прочети още »

Подновяват обученията по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“

„Обученията по проекта ПУЛСС бяха временно преустановени заради пандемията от COVID-19, но планираме да ги възобновим. Важни са и за колегите, и за да гарантираме на пациентите адекватна и навременна помощ. Информирам ви по-рано в каква посока работи министерството, за да го имате предвид при изготвянето на месечните графици“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на ... Прочети още »

Над 2,1 милиона пенсионери в България ще получат добавка към пенсиите си за месец октомври

2 119 256 пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месец октомври. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.За изплащането на добавките за месец октомври правителството ще отпусне допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите или ... Прочети още »

Над 420 хиляди деца получават продукти по Училищните схеми през учебната 2020/2021 година

 В ДФ „Земеделие“ до момента са одобрени 121 заявления по Училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти. От тях 111 са за доставки на плодове и зеленчуци за 420 739 деца в 3 248 училища и детски градини. 91 заявления са за доставки на млечни продукти в 3 201 учебни заведения с включени 409 711 деца ... Прочети още »