Дневен архив: 18/09/2020

България има уникалния шанс да бъде победител с европейската награда НАТУРА 2000 със старите си гори!

  България се гордее с красивите си гори и природа и това го доказват повече от 10 400 гласа, които извеждат страната ни на първо място в класирането за европейската награда Натура 2000. Ден преди финала Европейската комисия удължи гласуването до 22 септември 2020 г., 23.59 ч. Имаме уникалния шанс да спечелим това отличие със старите си гори, които ни ... Прочети още »

11 свободни места за лекари има в момента в ЦСМП-Перник

На 291 повиквания на спешния телефон 112 са се отзовали миналата седмица спешните медици от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник, които са по-малко от предходната.. Амбулаторните прегледи са 196 и са с около стотина по-малко от предходната седмица. На 3 ПТП са реагирали миналата седмица медиците, за радост без тежко пострадали. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери ... Прочети още »

Приключи жътвата на ечемика и рапицата в пернишко

Приключи жътвата на есенния ечемик в областта, информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. От засетите в региона 976 дка с тази култура са получени 3 745 т зърно, при 385 кг среден добив от декар, който е по-висок от миналогодишния. Завърши и жътвата на пролетния ечемик в региона. От засетите общо 124.46 дка с тази култура, стопаните са прибрали 396.44 ... Прочети още »

369 лева ще е линията на бедност за страната през 2021 година

 Правителството определи линията на бедност за 2021 г. Размерът й ще е 369 лв. – с 6 лв. по-висок в сравнение 2020 г. Сумата е определена в съответствие с Методиката за определяне на линията на бедност за страната.  Определеният размер от 369 лв. отразява потреблението на най-ниско доходните групи от населението и индекса на цените на малката по състав кошница ... Прочети още »

Отменя се авиоборбата срещу боровата процесионка в района на „ДГС Петрич” поради ниска плътност на вредителя

 Отменя се въздушното пръскане срещу боровата процесионка по иглолистни гори в землищата на селата Долна Рибница, Гега и Долна Крушица, в района на „Държавно горско стопанство Петрич”. Това е заключението на специалисти от Лесозащитна станция София след извършено по-рано този месец контролно лесопатологично обследване на терен в предвидените за авиоборба общо 2134 дка горски площи.  При теренното обследване, проведено с ... Прочети още »