Дневен архив: 17/09/2020

Наградиха млади радомирски тенисисти

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев връчи купи и медали на млади тенисисти по време на специална церемония по награждаване на участниците в традиционния ученически турнир. Инициативата се организира от Община Радомир и Тенис клуб Радомир. През цялото лято 24 деца тренираха усилено и подобряваха уменията си по тенис. В продължение на седмица, 16 деца се състезаваха, като демонстрираха воля, ... Прочети още »

121 са първолаците в община Радомир

Общо 1364 ученици прекрачиха прага на училищата в Радомир на първия учебен ден. 121 първокласници изпитаха тръпката, която се получава за първи път при досег с училище. Детските градини в общината посрещнаха 15 септември с 568 възпитаници. Статистиката показва още, че децата от 1 до 7 клас в общината са 908 на брой, а учениците от 8 до 12 клас ... Прочети още »

В пернишкото СУ „Темелко Ненков“ нарекоха работилница на името на заслужил учител

В навечерието на новата учебна година в пернишкото Средно училище „Темелко Ненков“ се състоя тържество, свързано с именуването на голямата школска работилница. В нея се обучават възпитаниците на училището от професия „Машинен монтьор“.  Работилницата вече има свое име – учебно-техническа работилница Харалампи Харалампиев“. Скромното тържество за откриването бе уважено от кмета на община Перник Станислав Владимиров, началникът на РУС на ... Прочети още »

Децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Дрен получиха подаръци

Децата в Центъра за настаняване от семеен тип в село Дрен (ЦНСТДБУ 1 и ЦНСТДБУ 2) бяха зарадвани с лаптопи и таблети, които им връчи лично кметът на община Радомир Пламен Алексиев. С осигуряването на преносимите компютри, таблети, рутери, мултифункционални устройства и интернет връзка се цели непрекъсваемост на образователния процес на учениците от центъра. Те ще имат възможност за по-добра ... Прочети още »

Двама новозаразени са регистрирани в пернишко

Двама новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник на 16.09.2020 г по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. Заразените са жена на 36 г., жител на  София, която ще пребивава в село Рударци за периода на карантината и мъж на 53 г. от село Кладница. По информация на Регионалната здравна инспекция, към момента в ... Прочети още »

Брезничани са 4 дни с нарушено водоподаване заради подмяна на водопроводната мрежа

Жителите на община Брезник са с нарушено водоподаване за периода от 14 до 18 септември. Това информираха от Община Брезник. Причината затова е извършващата се подмяна на водопроводната мрежа в централната част на Брезник и свързването на абонати към нея. По тази причина за този период, за времето от  09.00 до 17.00 часа ще бъде прекъсвано водоподаването в града. Средствата ... Прочети още »

Днес е голям празник !

На 17-и септември православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Днес се отдава почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Църквата почита и света София като мъченица, защото като майка тя изживяла със сърцето си ужасните мъчения за Христа на своите възлюбени дъщери. Мощите на светите мъченици София, Вяра, Надежда ... Прочети още »

Пенсионерите ще получат добавка към пенсиите си за месец октомври

  2 119 256 пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месец октомври. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.  За изплащането на добавките за месец октомври правителството ще отпусне допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на ... Прочети още »

Дават до 4 000 лева на безработен за стартиране на собствен бизнес

Агенцията по заетостта обявява актуалните възможности за финансова подкрепа на работодателите, които желаят да наемат безработни лица по различни програми и мерки по заетостта, реализирани в рамките на Националния план за действие по заетостта за 2020 г. Възможности за финансова подкрепа се предлагат и на безработните лица, които искат да стартират собствен бизнес, вкл. и получавайки наведнъж полагащите им се ... Прочети още »

До сега по подмярка COVID 1 са кандидатствали над 31 000 стопани

Всички земеделски стопани, които са подали заявления за подпомагане в общинските служби „Земеделие“ по подмярка 21.1 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 1” са легитимни и са в съответствие с Наредба 2 за прилагане на мярка 21 от ПРСР 2014-2020 г. Приемът по подмярката започна на 19 август и продължава до 21 септември 2020 г. До момента за финансова ... Прочети още »