Дневен архив: 16/09/2020

Стартира кампанията „Дни на безопасността на пътя“.

От днес до 22 септември ще се проведе Eвропейската кампания ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“.  В тази връзка областният управител инж. Емил Костадинов се обърна с апел към всички жители на област Перник да бъдат внимателни, отговорни и солидарни на пътя. „Да бъдем отговорни на пътя с  поведението си  като пешеходци, като водачи и като пътници. Безопасността на ... Прочети още »

Кварталите „Мошино” и „Изток” в Перник останаха днес без вода, заради неотложни ремонтни дейности

Читатели на Днес и утре позвъниха на редакционния ни телефон, за да научат защо в кв. „Изток” днес няма вода. Редакционната ни проверка установи, че днес,  16.09.2020г. (сряда), от 6.00 часа е  спряно водоподаването за кв.”Мошино”, кв.”Изток” и село Г. Бучино, във връзка с предстоящи строително-монтажни дейности по изграждане на нов водопровод на ул.“Младен Стоянов“ в кв.”Мошино” от външна фирма ... Прочети още »

Земетресение край Радомир

Земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер е регистрирано край Радомир, съобщи NOVA. То е регистрирано на 35 км югозападно от София и на 3 км юг–югозапад от Перник. Трусът е бил в 01:56 тази нощ на дълбочина 2 км. Жители на Перник са усетили земетресението. Свидетели са чули кратко бучене за около 5-7 секунди, наподобяващо подземен взрив. Усетило се е ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” полага усилия да гарантира екологично и чисто отопление

 „Насочили сме вниманието си към отговорно поведение за опазването на околната среда и предоставяне на екологично и чисто отопление за града и домовете на абонатите ни. Тази година инвестирахме над 10 млн. евро в закупуването на три газови когенерации. С реализацията на тази инвестиция целим да осигурим екологична топлинна енергия за клиентите ни. При пускането в експлоатация на новите съоръжения ... Прочети още »

РЗИ- Перник установи 3 отклонения от качеството на водата в пернишко

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода 31.08.2020 – 13.09.2020г.  на територията на област Перник.  През този период е изследвана  водата в 15 населени места, в областта. Това информираха от РЗИ. От там поясниха, че са изследвани 17 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по показателите, ... Прочети още »

Ще се дава помощ за родители, ако затворят училището

При обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка и затваряне на училища и детски градини родителите с дете до 14г. могат да получат до 610 лв. помощ докато са у дома, а на две или повече деца до 915 лв. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.  Средномесечният доход на член от семейството за предходния месец трябва да ... Прочети още »