Дневен архив: 15/09/2020

С много настроение започна първия учебен ден в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“

С празнично настроение и много усмивки започна първия учебен ден за учениците от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“. Особено вълнуващ беше той за малчуганите, които за първи път прекрачваха училищния праг- първокласниците. Според директора на училището Севделина Димитрова, тази година има три паралелки с първокласници, които са запълнени на максимума. Тя увери, че са взети всички предпазни мерки, с оглед предотвратяване ... Прочети още »

515 ученици от Професионална гимназия по икономика прекрачиха училищния праг днес

С много сериозни предпазни мерки срещу евентуално заразяване с коронавирус започва новата учебна година в Професионалната гимназия по икономика. Това увери директорът на учебното заведение Румяна Иванова. „Започваме на двусменно обучение като поетапно ще започва учебният процес в първа и втора смяна. Учениците от девети и десети клас, които са първа смяна ще започват в 7.45. Учениците от осми клас ... Прочети още »

Много усмивки и пожелания за успех на 15-ти септември в Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров откри новата учебна година в ГПЧЕ „Симеон Радев“. Пред учениците от осмите класове и учителския колектив на училището той заяви, че годините прекарани в Езиковата гимназия са едни от най-емоционалните за него. „За мен е удоволствие да се върна в Езиковата гимназия, повече от двадесет години след като завърших това прекрасно училище. То ми ... Прочети още »

С грижа за децата на Драгичево!

Днес кметът на Драгичево Виктор Викторов поздрави малките жители на селото, техните учители и родители с първия учебен ден. „ Скъпи ученици, уважаеми учители и родители, Поздравявам Ви с първия учебен ден и пожелавам на всички Вас много здраве, вдъхновение и оптимизъм. Нека новата учебна година бъде успешна, ползотворна и изпълнена с много сбъднати мечти! На добър час!“  бе пожеланието ... Прочети още »

Областният управител на Перник с поздрав за първия учебен ден

Областният управител инж. Емил Костадинов пожела с нарочен поздрав успешна нова учебна година на децата, родителите, учителите в региона . „Приемете моите най – сърдечни поздрави по повод първия учебен ден.  Днес заедно прекрачваме прага на родното училище, за да преживеем вълнението на откриването на новата учебна година.  Всички вие сте герои, които се справихте с предизвикателствата и условията на ... Прочети още »

Тервел Пулев гост на турнира по силов трибой в Батановци

Кметът на община Перник Станислав Владимиров откри турнира по силов трибой „Батановска сила“, който се проведе за 17-та поредна година в Батановци. Владимиров благодари на организаторите за това, че въпреки трудностите вече толкова години не спират да събират на едно място десетки силни мъже и жени от областта . Градоначалникът пожела успех на всички участници и добави, че община Перник ... Прочети още »

Кметът на Перник: Да живеем като достойни граждани на света!

Вълнуващи думи отправи кметът на община Перник Станислав Владимиров за първия учебен ден към ученици, учители, родители. В него се казва: „15 септември е големият ден, който обединява всички българи. Денят на началото! Денят, в който се сливат радост, усмивки, вяра и надежда. Денят, в който всички се покланяме на апостолите на знанието. Още от Възраждането българският учител е на ... Прочети още »

Една успешна инициатива на кмета на Батановци

„Преди повече от 20 са били откраднати свещниците от манастира „Св. Спас „. Стана ми много неприятно, когато на Спасов ден отец Иван сподели с мен и каза, че и в момента нямаме. Намерихме свещници, мина Спасов ден и ги върнахме там откъдето ги бяхме взели. Поставих си го за цел, и си казах, че ще купя. И днес на ... Прочети още »

Депутати от ГЕРБ със специален поздрав за деца и учители

Със специален поздрав се обърнаха към децата, учителите, родителите от областта за началото на новата учебна година пернишките депутати от ГЕРБ Красимир Велчев и д-р Александър Александров. „С радост ви поздравяваме по повод откриването на новата учебна 2020-2021 година. Днес е един от дните, в които всички ние се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището, което винаги е ... Прочети още »

Само 1 заразен с COVID-19 е установен в пернишко

Само 1 новозаразен с коронавирус е регистриран  на територията на област Перник за 14.09.2020 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. Заразеният е жена на 64 г. от Перник, която е хоспитализирана в УМБАЛСМ Пирогов. По информация на Регионалната здравна инспекция в Перник, към момента на територията на областта са активни 13 заразени с коронавирус. От ... Прочети още »