Дневен архив: 14/09/2020

Губернаторът поздрави огнеборците за празника им

Областният управител инж. Емил Костадинов присъства на  Професионалния празник на българските пожарникари и Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” пред сградата на РДПБЗН-Перник. „Винаги сте на най-критичните точки в област Перник. Спасявате човешки животи и помагате на изпаднали в трудна ситуация наши съграждани при пожари, наводнения и природни бедствия. Благодаря ви за проявения висок професионализъм, мъжество и самоотверженост ... Прочети още »

За три часа тази нощ ще бъде ограничено преминаването в тръбата за Варна на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“

 От 0:30 ч. до 3:30 ч. на 15 септември ще бъде ограничено в двете посоки преминаването в тръбата за Варна на  тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. За да не се затруднява трафикът, през нощта ще се извършват ремонтно-възстановителни работи в съоръжението. По време на ремонтните дейности трафикът ще преминава по обходен маршрут по път I-1 Ботевград – София, както следва: ... Прочети още »

От 5 до 31 октомври 2020 година фермерите доказват реализираното мляко и животни

 От 5 до 31 октомври 2020 г. включително животновъдите, които са кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за Кампания 2020 г., трябва да докажат реализация на мляко и млечните продукти, които са произвели. В този период фермерите трябва да докажат и реализираните на пазара животни.  Реализацията на млякото и млечните продукти се доказва за периода от 01.10.2019 г. до 30.09.2020 ... Прочети още »

Апелативният съд във Варна осъди Марешки на четири години затвор за рекет и изнудване

Варненският апелативен съд отмени частично оправдателната присъда на Окръжен съд – Варна спрямо двама подсъдими за изнудване. Съдът определи на Веселин Марешки наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години при общ режим и глоба в размер на 8 хиляди лева.Красимира Колева трябва да изтърпи 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим и да заплати ... Прочети още »

Областният управител на Перник поздрави пожарникарите за празника

Областният управител инж. Емил Костадинов присъства на  Професионалния празник на българските пожарникари и Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” пред сградата на РДПБЗН-Перник. Това информираха от пресслужбата на областната администрация. „Винаги сте на най-критичните точки в област Перник. Спасявате човешки животи и помагате на изпаднали в трудна ситуация наши съграждани при пожари, наводнения и природни бедствия. Благодаря ви ... Прочети още »

ПП АБВ настоява за оставка на министър Теменужка Петкова със задна дата за цялостно творчество

ПП АБВ настоява за оставка на министър Теменужка Петкова със задна дата за цялостно творчество. Лидерът на партията Румен Петков и заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева дадоха пресконференция. Тя даде именно отговор на въпроса „Защо министър Петкова трябва да подаде оставка със задна дата“. „Днес е ден и празник в християнската религия, който се свързва с чудо, затова ние се ... Прочети още »

Ще продължи ли изплащането на добавката от 50 лева към пенсията и през зимата?

Обмисля се дали пенсионерите да продължават да взимат по 50 лева добавка към пенсиите и след октомври или пък да има индексация на част от пенсиите. Това стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева. Как ще продължи подкрепата за пенсионерите все още се обсъждало и решението предстои да бъде взето, поясни министърът. „Ние в момента сме взели решение ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” пуска днес топлата вода в почти целия град, с изключение на северния клон на квартал „Изток“

  Плануваните ремонтни дейности по топлоцентралата са приключили. Това информира изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” инж. Любомир Спасов.  „Въпреки големия обем и сложността на ремонтните дейности, които бяхме заложили в тазгодишната ремонтна програма, успяхме да се справим. На 14 септември ще пуснем топлата вода в по-голямата част на града.  Както винаги и сега изникнаха някои непредвидени ремонти. Появи ни се ... Прочети още »

Община Брезник проведе търг с явно наддаване за продажбата на две сгради

Община Брезник проведе днес, в заседателната зала, търг с явно наддаване за продажбата на две селскостопански сгради, намиращи се в село Конска Първата е със  застроена площ 743 кв.м. Данъчната оценка е 3508.90 лв.Оценка на лицензиран оценител и начална тръжна цена 14110.83 лв. Сумата се облага с ДДС. Втората селскостопанска сграда е отново в село Конска и е със застроена ... Прочети още »

Днес движението в участъка от 22-ри до 23-ти км на АМ „Струма“ в посока Кулата ще е в една лента!

 Днес – 14 септември, движението в участъка от 22-ри км до 23-ти км на АМ „Струма“ ще се осъществява в изпреварващата лента поради ремонтни дейности. Във вторник – 15 септември, трафикът в отсечката ще се извършва в активната лента.Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената сигнализация.  Поради ремонтни дейности в аварийната ... Прочети още »