Дневен архив: 13/09/2020

Социалистите и в Пернишко предпочетоха Нинова пред Добрев

На вътрешнопартийните избори, които проведоха в събота социалистите за лидер на партията столетница, и в Пернишко се повтори картината, характерна за страната – Нинова спечели вота срещу основния си опонент Кирил Добрев. В най-голямата община в региона – Перник, 1086 бяха имащите право на вот. Според неокончателните данни, до урните са отишли малко над 50 процента от социалистите, които можеха ... Прочети още »

Започва традиционната Седмица на пожарната безопасност в Пернишко

Огнеборците от Пернишко утре ще отбележат своя професионален празник, който ще бъде съпроводен с много инициативи. По традиция както в регионалната дирекция, така и в службите във всички общини на областта ще се проведат традиционните Дни на отворените врати, в които гражданите ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на пожарникарите, с техниката, която те използват в битката ... Прочети още »

С шумен купон приключи Фестивалът на книгата в Перник

Днес бе последният ден, в който любителите на книгата можеха да направят своя избор и да зарадват душите и сърцата си с нови попълнение на домашната библиотека. В продължение на една седмица Фестивалът на книгата предложи хиляди заглавия – за всеки по нещо, каквото му душа иска. И вече е безспорен факт – той не само е успешен, той има ... Прочети още »

Приключи жътвата на пшеницата в пернишко, средният добив от декар е 350 килограма

 Тази седмица стопаните от пернишко приключиха на 100% с жътвата на пшеницата. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. От засетите миналата година в региона 15 311 дка, заради лошата пролет, са пропаднали 978.08 дка. Реколтирани са 14 332л92 дка. От тях земеделските производители от областта са получили 50 156.30 т зърно, при 350 кг среден добив от дка, който е малко ... Прочети още »

Фолклорна група”Славена” се представи блестящо на Националния фестивал в Китен

  Фолклорва трупа „Славена” при читалище „Лазо Стоянов” -село Косача, отново се представи блестящо на Националния фолклорен фестивал „Китен и приятели”, организиран от община Приморско. В него взеха участие около 50 трупи от цяла България.  На фестивала фолклорната група спечели златна статуетка и благодарствено писмо за участието си. За изпълнението си солистката на групата Антоанета Методиева, получи златен медал и ... Прочети още »

По-малко заразени от COVID-19 има в събота!

Заразените от коронавирус в България през последното денонощие са значително по-малко от тези през предходните дни. Това информира Единният информационен портал. В събота са регистрирани 92 новозаразени, което е значително по-малко от петък, когато бяха 201. Трябва да се има предвид обаче, че направените PCR тестове в събота са били едва 2 330, докато в петък те бяха 4 865 ... Прочети още »