Дневен архив: 12/09/2020

Досегашният председател на БСП Корнелия Нинова спечели убедително вътрешнопартийния вот в левицата за избиране на нов лидер

Досегашният председател на БСП Корнелия Нинова спечели с над 80% вътрешнопартийния вот в левицата за избиране на нов лидер. Това информираха от пресцентъра на левицата.  От там потвърдиха, че първият пряк избор в историята на социалистите е легитимен, тъй като на него са гласували над 50% от 80-те хиляди членове на партията. Останалите гласове са разпределени между Кирил Добрев, Красимир ... Прочети още »

Заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев откри изложението „Baby Love“

Заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев откри тазгодишното издание на изложението за настоящи и бъдещи родители „Baby Love“, което се провежда в Двореца на културата. Събитието се организира от Валентина Страхилова- регионален координатор на Алианса на българските акушерки, а съорганизатор е община Перник. Стефан Кръстев заяви, че днес, когато демографската криза в България продължава да се задълбочава, тежестта на подобни ... Прочети още »

Близо половината от членовете на общинската партийна организация на БСП в Перник до 17.30 ч бяха гласували за лидер на партията

Точно в 7.00 ч. днес стартира прекият избор за лидер на БСП в Перник. Към 11 ч. в секцията, разположена в централата на пернишките социалисти, на ул. „Радомир”-1, бяха гласували 80 човека, по информация от секционната  избирателната комисия. Нейн председател е Валентин Варадинов,  а членове са Доротея Василева и Лилия Георгиева. Това означава, че към този час са упражнили своя ... Прочети още »

Обвиненият за изнасилване и незаконно държане на оръжие и боеприпаси остава в ареста, по искане на Районна прокуратура Перник

 Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Перник за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Г., привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпни деяния – изнасилване и незаконно държане на оръжие и боеприпаси (по чл. 152, ал. 1 и по чл. 339, ал. 1 от НК).  Досъдебното производство по случая е започнало, след като на 05.09.2020 г., ... Прочети още »

Румен Петков: Свидетели сме на най-жалкия и най-скъпия период в историята на МВР, но за оставката на Терзийски говорим само ние от АБВ

Румен Петков изпрати писмо по заявление за достъп до обществена инфомация до министъра на вътрешните работи. С неговото съдържание Петков запозна медиите в Плевен на пресконференция. В писмото си Петков има 6 въпроса към вътрешния министър. Сред тях са дали МВР е използвало външни услуги от частни охранителни фирми, лицензирани по реда на ЗЧОД, за обезпечаване на дейностите по охрана ... Прочети още »

Отменено е разрешението за търсене на метални полезни изкопаеми в площ „Злогош”, в община Трекляно

 Пловдивската фирма „Гекон” ООД няма да търси и проучва метални полезни изкопаеми в площ „Злогош”, която е разположена в землището на община Трекляно, намираща се на територията на областите Кюстендил и Перник. Това реши Министерският съвет на заседанието си тази седмица, отменяйки протоколно решение по т. 30 от протокол № 48 от заседанието на МС, проведено на 5 декември 2018 ... Прочети още »