Дневен архив: 10/09/2020

Двама новозаразени с коронавирус са регистрирани в пернишко

Нови двама новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за 09.09.2020 г. по данни от Националната информационна система за борба с COVID-19. Заразените са  момиче на 12 г. от  София, което ще кара карантина в с. Горна Диканя и жена  на 23 г. от  Перник. По информация на Регионалната здравна инспекция, към момента в региона са активни ... Прочети още »

Девета самостоятелна изложба представя в Перник Румен Кожухаров

Художникът Румен Кожухаров представя своята десета самостоятелна изложба в Перник. На нея ще бъдат представени над 20 различни живописни композиции, смесена авторска техника върху платно.  Изложбата ще бъде открита днес, 10 септември 2020 г., около 17:30 в галерия „Кракра“  на площад „Кракра Пернишки“, гр. Перник Прочети още »

Кирил Добрев в Перник: Смисълът на вътрешния избор е да спечели и доверието на обществото

 „Вътрешнопартийният избор се практикува в няколко европейски държави. Държави, в които по времето на кампанията всички кандидати се опитват да печелят доверието не просто на своите членове и симпатизанти, а с идеите си да печелят доверие и на тези извън партията”. Това заяви на среща с членове на БСП в Перник кандидатът за председател на партията Кирил Добрев. Той обясни, ... Прочети още »

Обсъждаха готовността на училищата в региона за 15-ти септември

Новите мерки за децата в училище и готовността за откриването на новата учебна година в условията на COVID-19 , обсъдиха на работна среща при областния управител инж. Емил Костадинов – началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Ваня Коконова и директорът на ОД МВР Перник старши комисар Димитър Попов. „Тече подготовката по откриването на новата учебна година и е съобразена ... Прочети още »

Втори месец пернишкото ОП „Пазари“ завършва с висока ефективност

Пернишкото ОП „Пазари“ постигна изключителна ефективност през месеците юли и август, като с 1 лев разходи реализира 3 лева чисти приходи похвали се управителят Димитър Дойчинов. Ефективността в тригодишен период за август показва възходяща тенденция, като с 1 лев разходи през 2018 година са постигнати 1,88 лева чисти приходи. През август 2019 година те вече са 2,09 лева, а през ... Прочети още »