Дневен архив: 09/09/2020

Пернишки социалисти със старт на визии и идеи за новото ръководство на БСП

„По решение на Изпълнителното бюро на Общински съвет на БСП- Перник и съвместно с председателя на областния съвет на БСП – Перник Валентин Петков каня всички кандидати за председател на НС на БСП да направят свое лично представяне пред пернишките социалисти и да вземат участие в организираната от нас среща – дебат. Датата е 9 септември, часът 18:00, а мястото ... Прочети още »

Общината успешно защити проект за подпомагане на деца и младежи, ползващи социални услуги

Община Перник разработи и успешно защити проект „Осигуряване на допълнителни условия за дистанционно обучение на децата и младежите, настанени в социални услуги – резидентен тип на територията на община Перник“. Лаптопи, настолни компютри, лазерни мултифункционални устройства и рутери ще получат 19 деца и младежи – ученици от 1 до 12 клас , които ползват пет социални услуги от резидентен тип. ... Прочети още »

Бившият кмет на Перник д-р Вяра Церовска успешно защити научна степен

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и проф. Борис Богов, национален консултант по нефрология, бяха специални гости в УниБИТ като едни от водещите учени в здравеопазването в България. Те участваха в публичната защита на дисертацията на д-р Вяра Церовска на тема „Организация и управление на информационните процеси в здравеопазването в България“. Научноизследователският труд разкрива проблемите на родното здравеопазване и ... Прочети още »

Районна прокуратура – Перник разследва мъж за изнасилване и незаконно притежание на оръжие и боеприпаси

 С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник за срок до 72 часа е бил задържан С.Г. Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 152, ал. 1 и по чл. 339, ал. 1 от НК.  Досъдебното производство по случая е започнало, след като на 05.09.2020 г., в село в община ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси монтажници на електронни елементи за Чехия, 30 учители…

След като две поредни седмици  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличаваха, то през изминалата седмица те намаляха с 43 и станаха 156. Предлаганите свободни места за безработни висшисти също намаляха с 3 и станаха станаха 33, като от тях 30 са за учители. И през изминалата седмица бе актуална офертата за работа на монтажници на ... Прочети още »

ЦСМП- Перник търси спешно поне 4-ма лекари да назначи на работа

Увеличаване на амбулаторните прегледи през изминалата седмица констатират от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. В подкрепа на това директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов информира, че през миналата седмица са извършени 302 амбулаторни прегледи във филиалите на ЦСМП в областта, което е със 100 повече от предходната. Спешните медици са се отзовали през седмицата на 271 сигнала на ... Прочети още »

Прокуратурата в Перник разследва задържан, който се опитал незаконно да преведе мигранти през границата

 Под ръководството на Районна прокуратура – Перник се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 280, ал. 2 от НК.  Около 14:30 ч. на 6.09.2020 г., в района на с. Проданча, община Трън, е направен опит за незаконно превеждане през границата на страната – от България в Сърбия, на тридесет чужди граждани. Всички те са били без документи ... Прочети още »

Мащабен проект за адаптиране на горите към климатичните промени започва ЮЗДП

От началото на септември започна изпълнението на 7-годишен международен проект за адаптация на управлението на горите към климатичните промени, в който Югозападното държавно предприятие е с ключово участие. Проектът е на тема: „Природосъобразно горско стопанство – мултифункционални решения за променящите се гори и общности“ и е финансиран от програма на LIFE „Действия по климата“ на Европейската комисия. Партньори на ЮЗДП ... Прочети още »

Животновъдите получиха 22 милиона лева по de minimis

ДФ „Земеделие“ изплати близо 22 млн. лева (21 758 786) на 13 065 животновъди по помощта de minimis. Субсидии получиха земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи, овце-майки и кози-майки. Периодът, в който фермерите можеха да кандидатстват по схемата продължи от 11 до 24 август. Ставките за подпомагане са: 40 лв. до 50-то животно, вкл. и 20 лв. от 51-то животно за млечни крави ... Прочети още »