Дневен архив: 08/09/2020

Рехабилитацията на водопровода в Перник ще доведе на места до скрити аварии, алармират специалисти

Специалисти по  ВиК, с богат професионален опит, ни сигнализираха за някои нередности при ремонта на водопровода, който се извършва в града, които със сигурност ще доведат до превръщането на някои скрити аварии в явни в бъдеще. Те припомниха проблема с липсата на вода в трите блока на ул. „Р. Димитров” в кв. „Изток“ – №66, 68 и 70. Там, преди ... Прочети още »

Добрата новина! В пернишко няма новозаразени с COVID- 19

Добра новина за перничани дойде от Националната информационна система за борба с COVID-19. За периода 05-07.09.2020 г. на територията на област Перник няма регистрирани нови положителни случаи на коронавирус.  Тази информация идва на фона на регистрираните нови 57 заразени с коронавирус в България вчера. По информация на Регионалната здравна инспекция, към момента в региона са активни  8 заразени с коронавирус. ... Прочети още »

Музеят в Радомир – с обновена визия

С откриването на гостуваща изложба на РИМ – Пловдив, озаглавена “Българското съединение в изкуството”, започнаха в Радомир честванията на 6 септември – Съединението на България с Княжество Източна Румелия. Изложбата съдържаше оригинални литографски портрети на княз Александър Батенберг, Стефан Стамболов, Доктор Странски, Петко Каравелов, Гаврил Кръстевич и др. В рамките на експозицията могат да бъдат разгледани саби и ножове, които ... Прочети още »

Днес почитаме Малка Богородица!

Православната църква почита днес църковния празник Рождество на Пресвета Богородица. Денят, в който се е родила Света Дева Мария, е един от 12-те най-големи християнски празници, известен в народната традиция като Малка Богородица. На 8 септември православната църква прославя Божията майка като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилката и детето. Според българските традиции Рождество на Пресвета Богородица се ... Прочети още »

Днес започна изплащането на пенсиите за месец септември

От 8 септември започна изплащането на пенсиите за месец септември, информираха от ТП на НОИ в Перник. В септемвриийската пенсия ще бъде изплатена еднократна допълнителна сума от 50 лева на  около 2 120 000 български пенсионери. Добавката се изплаща към пенсията или сбора от пенсиите заедно с другите добавки и компенсации към тях, а също така и над размера, ограничен ... Прочети още »