Дневен архив: 07/09/2020

От днес се възстановява движението по Южната дъга в реконструиращия се участък между ж.к. “Младост” и АМ “Тракия”

 За улеснение на очаквания интензивен трафик в края на трите почивни дни днес в 6:30 ч. се възстановява движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в реконструиращия се 6 км участък между ж.к. “Младост” и автомагистрала “Тракия”. Преминаването ще се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности, и ще се регулира със светофарна уредба ... Прочети още »

ЧЕЗ отново търси мотивирани и успешни ученици за социална стипендия

ЧЕЗ отново търси най-успешните ученици, на които един или и двамата родители са починали, за да им предостави възможност да получат социална стипендия. Преди година дружеството се включи като дарител към програмата „Нашето бъдеще“, на фондация „Сирак“. Първият стипендиант, който получи социална стипендия, осигурена от ЧЕЗ, беше ученик от 11 клас в професионалната гимназия по механоелектротехника „Никола Вапцаров“, в гр. ... Прочети още »

Нови пешеходни алеи в „Тева“

Две нови пешеходни алеи се изграждат в пернишкия квартал „Тева“. Настилката ще бъде изградена от  високоустойчиви плочи с  дебелина осем сантиметра. По протежението ще бъде монтирано и соларно осветление с фотоклетки. Благодарение на вградената литиево-йонна батерия при липса на слънчева светлина лампата може да свети до 24 часа в пестящ режим. Работата, която продължава и днес се извършва от общинското ... Прочети още »

Ново кръгово в центъра на Перник

В центъра на Перник се въвежда временна организация на движението по ул. „Отец Паисий“ и ул. „Железничарска“. Движението вече се осъществява еднопосочно по ул. „Отец Паисий“ от кръстовището при надлез „Иван Вазов“ към печатницата и по ул. „Железничарска“ от печатницата до ул. „Миньор“. За улеснение е отворен и участъкът през „Начална спирка“. Тази организация е свързана и с изграждане на ... Прочети още »

Продължава изграждането на главния водопровод за Батановци

Продължава изграждането на довеждащия главен водопровод за град Батановци. Общата дължина на трасето е 3700 м., като до момента са изградени участъците от резервоар „Варош“ до кръстовището при ул. „Средец“ и ул. „Отец Паисий“, както и от резервоар „Могиличе“ до ул. „Протожерица“. Тръбите са полиетиленови Ф500 и Ф650 и се полагат по открит способ. Очаква се ремонтните дейности да приключат ... Прочети още »