Дневен архив: 06/09/2020

Народният представител Любомир Бонев поздрави перничани за празника

На 6-ти септември преди 135 години разпокъсаната на Берлинския конгрес през България се съединява. Едва няколко  години след като с кръв е извоювал своята свобода от Османско робство, българският народ обявява гръмко своето обединение. Хиляди българи от двете страни на изкуствената граница заживяват заедно не само духом, но и без каквито и да е разделения. Ha тoзи дeн, пpeди 135 ... Прочети още »

Доброволци обновиха пернишкото село Люлин

Над 10 доброволци от Люлин почистиха главната улица на селото, обновиха облика на автобусните спирки, подмениха счупените дъски на пейките и ги боядисаха и окосиха тревни площи в центъра. Инициативата се осъществи с подкрепата на Община Перник, кметство Люлин и читалище „Христо Ботев“. Тревата, храстите и отпадъците бяха извозени от служители на общинското предприяте „ФЛОР“. В рамките на инициативата на ... Прочети още »

Концерт за Деня на съединението в Перник

Днес и перничани празнуваха Деня на Съединението. В 11 часа бяха издигнати националният трибагреник, флагът на Перник и звездното знаме на Европейския съюз. Минути по-късно започна и концертът на Духовия оркестър при Общински комплекс Дворец на културата. Музикантите с диригент Трифон Трифонов и солист Юлиана Трифонова донесоха много радост за пурничани. Съединението е актът, с който на 6 септември (18 ... Прочети още »

Тръгна Фестивалът на книгата в Перник

Любителите на книгата в Перник, а и гостите на града, от днес можеха да се порадват на богат избор на четива, тъй като започна Фестивалът на книгата. На щандовете, подредени в централната градска част, има всичко, за всеки вкус, за всеки интерес. Изборът е изключително богат, а всеки може да намери четивото, което би зарадвало сърцето му. Цена има за ... Прочети още »

След половин век прекъсване дамско рали в Перник!

След половин век прекъсване , в Перник бе проведено дамско рали, наречено на името на областния град, в което се включиха 26 екипажа, съставени изцяло от представителки на нежния пол. Състезанието, проведено в навечерието на Деня на Съединението,  бе организирано от автомобилен спортен клуб „Диамо рейсинг“ и Община Перник.  Своето шофьорско майсторство  по трасето показаха дами от цялата страна. Екипажите ... Прочети още »

Радомир чества Съединението с изложба и празнична заря

Празничната програма в Радомир по случай 6 септември – Съединението на България с Княжество Източна Румелия, ще започне в 10:00 часа с откриването на изложба, озаглавена “Българското Съединение в изкуството”. Експозицията е съвместна инициатива на Регионален исторически музей – Пловдив и Общински исторически музей – Радомир. Тя може да бъде видяна от 10:00 до 16:00 ч. на 6 септември в ... Прочети още »

Депутиати от ГЕРБ с празничен поздрав

Уважаеми жители на област Перник, Днес се навършват 135 години от едно от  най-значимите исторически събития – Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На тази дата през 1885 година българският народ за пореден път доказва своята сила, решителност и жажда за единство. Съединението живее в сърцата на всички българи. То е символ на смелостта да загърбим различията помежду си ... Прочети още »

Областният управител на Перник поздрави с празника жителите на региона

Уважаеми жители на област Перник, Днес отбелязваме един от най-славните моменти в нашата история. 6 септември е велика дата за България, отворила пътя на страната ни към нови житейски върхове! Точно преди  135  години българският народ за пореден път доказва своето родолюбие и храброст, дръзвайки да обяви Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В историята на всеки народ има ... Прочети още »

Кметът на Перник станислав Владимиров честити Деня на Съединението!

Уважаеми перничани, На днешния ден преди 135 години българският народ изживя един от най-възторжените дни в историята си. Съединението на България изведе родината ни на нов път.  Само седем години след Освобождението българите с високо вдигната глава отхвърлят решенията, наложени им на Берлинския конгрес, доказвайки, че когато сме  единни, можем да постигнем всичко. Съединението е най-твърдата, категорична и мощна заявка ... Прочети още »

Стефани Юрукова се окичи с короната на „МисВелинград” 2020

На феноменален шоу-спектакъл на световно ниво велинградчанката  Стефани   Юрукова беше избрана за носителка на титлата „Мис Велинград” 2020  в СПА хотел Двореца. Нейни подгласнички, на второ и трето място, са съответно Радина Нончева и Джулиана  Бутракова. Короната на Мис Велинград 2020 й предаде нейната предшественичка  Сибила Бочева. Претендентките за титлата „МисВелинград” представиха атрактивна хореография в три кръга – бански, ежедневни ... Прочети още »