Дневен архив: 05/09/2020

Добрата новина! Нито един заразен с COVID -19 няма в пернишко през изтеклото денонощие

Нито един заразен с коронавирус няма констатиран на територията на област Перник, сочат данните на Националната информационна система за борба с COVID-19.  Последно регистрирани в региона има 2 нови случая на 3 септември По информация на Регионалната здравна  инспекция, към момента в областта са активни 18 заболели. От тях на домашно лечение са 11 и 7 са хоспитализирани в лечебни ... Прочети още »

Агенцията по заетостта отново проучва работодателските потребности от кадри

Агенцията по заетостта отново стартира проучване сред работодателите в България за техните потребности от работна сила. Това информираха от Дирекция „Бюро по труда” в Перник. От там пояснявате, че втората за тази година анкета ще се проведе в периода  от 1 септември до 16 октомври 2020 г. Тя ще продължи проследяването на тенденциите за това от какви професии и умения ... Прочети още »

Верижна катастрофа затвори АМ „Тракия“

Лявата лента на магистрала „Тракия“ в посока Бургас е затворена за движение в участъка на 142-и километър заради верижна катастрофа. Това съобщиха от пловдивската полиция. Причините за инцидента са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. От ОД на МВР в Пловдив призовават шофьорите да карат внимателно и отговорно, особено през празничните дни, когато трафикът е натоварен Прочети още »

Пернишката полиция предприе мерки за гарантиране на придвижването на гражданите в почивните дни около Деня на Съединението

Във връзка с предстоящите три почивни дни са предприети всички мерки, за безпроблемното придвижване на гражданите по пътищата в региона. Очаква се засилен трафик по автомагистрала „Струма“ посока  Гърция, към вилните места в областта, както и към ГКПП – Стрезимировци, който е отворен от няколко дни. Ще се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел да обезпечи нормалния трафик и ... Прочети още »

БНБ пусна в обращение новата банкнота от 5 лева

БНБ пусна от вчера в обращение новата банкнота от 5 лева. Тя е последната от новата серия банкноти, които са с осъвременена защита. Общият дизайн и основните елементи на банкнотите от новата серия се запазват без съществени изменения спрямо банкнотите, които са в обращение.  Промените са свързани с въвеждането на нови защитни елементи, които в банкнотата с номинална стойност 5 ... Прочети още »

Тони Стораро е приет по спешност в болница с К-19

  Още една фолк звезда е повалена от коронавируса. Тони Стораро, по всяка вероятност, се е заразил на свое участие. Изпълнителят на „Милиони звезди“ е хоспитализиран в МБАЛ-Шумен и, за разлика от колежките му Галена и Деси Слава, при него положението е критично.   На 31 август Стораро е постъпил в болницата с диагноза пневмония. Симптомите са се появили седмица ... Прочети още »

Правителството одобри допълнителни средства за увеличаване възнагражденията на служителите на НОИ, ангажирани с овладяване последствията от COVID-19

 Министерският съвет прие постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на Националния осигурителен институт (НОИ) в размер на 5 503 000 лв. Средствата ще се използват за увеличаване с до 30 на сто на индивидуалните основни месечни работни заплати на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция разпространението на коронавирус COVID-19 и ограничаване на последствията от пандемията.  Постановлението ... Прочети още »