Дневен архив: 04/09/2020

Фалшиви съобщения от името на „Български пощи“ се появиха отново

През последните три седмици отново се активира разпращането на фалшиви електронни съобщения от името или с логото на „Български пощи” ЕАД, под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и ... Прочети още »

РЗИ –Перник установи за първи път тази година болен от ку-треска

За първи път тази година в област Перник е констатиран заболял от ку-треска. Това информираха от Регионалната здравна инспекция. Болният е от Перник и се лекува амбулаторно от личния си лекар. През изминалата седмица има леко намаляване на заболелите от остри респираторни заболявания в региона. Констатираните болни са 9, при 10 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е 12.32 ... Прочети още »

Община Трън има шансове да удължи срока на проект „Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие“

Има реална възможност да бъде удължен срокът за реализирането на проект „Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, който изпълнява Община Трън. Това информира кметът на пограничната община Цветислава Цветкова Тя поясни, че от управляващия орган по проекта са изискали информация за средствата, които Общината е успяла да икономиса от стартирането ... Прочети още »

Служители от Второ РУ издирват извършителите на кражба

 Вчера в районното управление е подаден сигнал от 78-годишна перничанка за кражба от къщата  й в с. Рударци. По данни на потърпевшата посегателството е извършено в периода от 23 август до вчера. Разбита е входната врата и са откраднати кафеварка, сервиз от медни чаши, смесителна батерия и други вещи. Извършен е оглед от служители на полицията е образувано досъдебно производство ... Прочети още »

Нова организация на движението в централната градска част на Перник

 Връзка с извършващите се ремонти на водопроводната мрежа в  Перник е създадена временна организация на движението в централната градска част. Движението по ул. „Железничарска“ от района на гарата до началото на пазара ще се извършва еднопосочно. Участъкът от ул. „Отец Паисий“, започващ от началото на пазара до края на сградата на НОИ също ще бъде еднопосочен. Служители на Пътна полиция ... Прочети още »

Дават 60 милиона лева за подкрепа на медиците на първа линия в борбата с COVID-19

Допълнителни 60 млн. лв. ще бъдат насочени към процедурата “Защита на населението от заплахи за общественото здраве, причинени от пандемични кризи”, в рамките на която се осигурява подкрепа, защита и допълнителни възнаграждения за медицинските лица, които са на първа линия в борбата с COVID-19 и са най-застрашени от заразяване. Бенефициент по проекта е Министерството на здравеопазването. Финансирането на процедурата е ... Прочети още »