Дневен архив: 09/08/2020

Жители на пернишките села Дивотино, Рударци и Кралев дол останаха днес без вода заради аварии

Жителите на село Дивотино останаха днес без вода. Причината бе извършването на ремонтни дейности от аварийни групи на „В и К”. С нарушено водоснабдяване днес са и част от жителите на село Рударци. От „В и К” поясниха, че това се наложило поради пробиви във водопроводната мрежа на улиците „Вардар“ и „Опълченска”. На сухо в неделния ден са и част ... Прочети още »

Почистват наносите след бурите

Почистват се наносите, образувани след бурите по пътен възел „Марина бара“, пътен възел „Хумни дол“, ул. „Софийско шосе“ и път Север. Фирмите, които изпълняват дейностите по изграждането на новите водопроводи, работят по възстановяването на щетите по улиците „Стара планина“, „Протожерица“, „Люлин“, „Ален мак“, „Капитан Векилски“, „Стефан Караджа“ и други, съобщиха от общинската администрация. Прочети още »

Ремонтът на подлеза при жп гарата – на финал

Състоянието на подлеза при централната пернишка жп гара, свързващ централната градска част с кварталите Могиличе и Ралица, с години бе отчайващо. В края на април започна така желаното му и чакано обновяване, което се извърши на два етапа. Ремонтните дейности бяха поверени на общинското търговско дружество „Жилфонд“. Първият етап, който вече приключи, включваше обрушаване на компрометираните фасади и възстановяването им, ... Прочети още »

Дадоха официален старт на строителството на социални жилища в квартал „Тева” Перник

 Вчера символично беше направена първата копка и беше даден старта на изграждането на 100-те социални жилища в пернишкия квартал „Тева”. На събитието присъстваха: зам.-кметът  на община Перник Стефан Кръстев, ръководителят на проекта Иван Искренов, ръководителят на фирмата-изпълнител на проекта Георги Шапков,  ръководителят на надзора по изграждането на жилищата Светла Христова, представители на Община Перник, жители на квартала. „Имаще време, когато ... Прочети още »

Разпределят се 25,7 милиона лева за животновъдите

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ утвърди 25 660 000 лв. по помощта de minimis за земеделски стопани, отглеждащи крави и/или юници, и/или биволи, овце-майки и/или кози-майки.   Схемата цели да подпомогне животновъдите, които търпят загуби заради сушата и негативното влияние на пандемията от коронавирус (COVID-19).  На подпомагане подлежат стопани, получили подпомагане по схемите за обвързано подпомагане за животни за Кампания ... Прочети още »