Дневен архив: 08/08/2020

Струма пак потече кафява

РИОСВ – София извърши извънредна проверка за замърсяване на р. Струма. Във връзка с постъпил сигнал в РИОСВ-София, експертите извършиха проверка по сигнал за изтичане на замърсени води в река Струма след „Топлофикация – Перник“, съобщиха от регионалната инспекция. Извършена е съвместна проверка на място от експерти на РИОСВ – София, Специализираната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) ... Прочети още »

227 пластмасови капачки предаде за рециклиране женската организация на ПП ГЕРБ-Перник

Нови 227 кг пластмасови капачки предаде за рециклиране женската организация на ПП ГЕРБ-Перник. Вече четири години дамите от ГЕРБ участват в националната кампания на сдружение „Аз Вярвам и Помагам“. По традиция получените парични средства ще бъдат дарени на Акушеро-гинекологичното отделение и отделението по Неонатология в МБАЛ„Рахила Ангелова“ в град Перник.Дамите изказват своята благодарността си работещите във фирма „Блу пойнт“ и всички ... Прочети още »

Община Брезник обяви на търг три поземлени имота, отредени за индивидуално жилищно строителство

Община Брезник обяви на 26.08.2020 г. от 10.00 часа търг с явно наддаване за продажба на три поземлени имота, отредени за индивидуално жилищно строителство. Ето кои са имотите: 1. Незастроен поземлен имот, представляващ парцел отреден за индивидуално жилищно строителство в УПИ IV, кв.83 по РП на гр. Брезник, ул. „Петров камък“ №10, с площ 515 кв.м; АОС № 5654/14.04.2020 г.; ... Прочети още »

388 килограма среден добив от декар от есенния ечемик е получен в пернишко

На приключване е жътвата на есенния ечемик в областта. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. От там поясниха, че с тази задача вече са се справили земеделските производители от четири общини. Първи ожънаха стопаните от Земен. От засетите в общината само 10 дка с тази култура, те получиха 21 т зърно, при 210 кг среден добив от декар, ... Прочети още »

Областният щаб за борба с COVID -19 в Перник отчете, че няма огнища на болестта в региона

188 бързи тестове са направени на територията на област Перник в периода от 1.07. до 6.08. 2020 г. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция на областния щаб за борба с COVID -19, свикан от областния управител на Перник  Емил Костадинов. На срещата стана ясно, че 47 предписания са връчени на лица, пристигащи от рискова страна, съответно и на 252 лица,  ... Прочети още »

Стартираха плащанията по Националната програма по пчеларство

 Държавен фонд „Земеделие“ започна изплащането на финансовата помощ по Националната програма по пчеларство (НПП) за прием 2020 г. От старта на приема за плащания по програмата до момента са приети близо 670 заявления. По част от тях вече са изплатени заявените средства.  За финансовата 2020 г. са сключени 1 708 договора на обща стойност  близо 6 млн. лв. (5 950 347 лв.). ... Прочети още »