Дневен архив: 07/08/2020

Около 30 рисунки на деца от Брезник са експонирани от музея

Около 30 рисунки на деца от Брезник са подредени в изложба, експонирана от Общинския исторически музей в града. Това информира зам.-кметът на Община Брезник Мария Добревска. Изложбата бе открита, когато отвори врати и лятната академия по грънчарство. Паралелно с уроците по въртене на грънчарското колело, се проведе и рисуване на открито. Експозицията на рисунките ще може да бъде разгледана през ... Прочети още »

Служители от Второ РУ изясняват причините за потрошени стъкла на два автобуса

   Сигнал на тел. 112 е подаден тази сутрин, около 4, 25 ч. Автобусите „МАН“ и „Неоплан“ били паркирани на ул. „Владайско въстание“ и са собственост на фирма с управител 55-годишен перничанин. На „МАН”-а е счупено едно стъкло, а на „Неоплан”-а две. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяване на причините и извършителите.  Започнато е досъдебно ... Прочети още »

АТВ без регистрационни номера е откриха в Брезник

 Вчера служители от РУ – Брезник проверили АТВ в центъра на града, управлявано от 34-годишен местен жител. Органите на реда установили, че моторното превозно средство е без регистрационни табели.  Започнато е досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава. Прочети още »

Лек автомобил пламна в Перник

 Около 13, 23 ч. вчера е подаден сигнал за пожар в „Сеат Толедо“, паркиран пред жилищен блок на ул. „Епископ Киприян“. Унищожени са арматурно табло, преден капак, предно стъкло и тапицерия на тавана. Причината е техническа неизправност. Един екип на пожарната е потушил пламъците. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Прочети още »

Община Трън обяви конкурс за директор на Историческия музей в града

Община Трън обяви конкурс за длъжността „Директор на исторически музей-гр. Трън”. Изискванията към кандидатите за длъжността са: висше образование; образователно-квалификационна степен „магистър” с професионално направление – история и археология, социология, антропология и науки за културата. Изисква се професионален опит 3 години в съответното професионално направление,  притежаване на организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност и комуникативност. Като предимство за ... Прочети още »

Най-после свлачището на излизане от Брезник ще бъде укрепено както трябва

Областно пътно управление най-после предприе сериозни мерки за укрепването на свлачището  на пътното платно при път II -63 в  участъка 23 и 24 километър на излизане от град Брезник.  В тази връзка областният управител Емил Костадинов и кметът на Община Брезник Васил Узунов направиха инспекция на обекта.  „Укрепителните дейности са на стойност 500 000 лв. Средствата са отпуснати от държавата. ... Прочети още »

Напредва строителството на водопровода за Батановци

Трасето на довеждащия водопровод за град Батановци по ул. „Средец“ достигна до сградата на „В и К”. На места се наложи за изкопните работи да бъде използвана специализирана техника, за да бъдат разбивани скалите по трасето. Работата по изграждането на водопровода продължава и в района на кв. „Ралица“. Прочети още »

Централната пернишка улица „Търговска“ е с нов облик

Нови пейки бяха поставени днес на централната пернишка улица „Търговска“. Заедно с поставените наскоро кашпи и оформените с цветя пространства, те придават нов вид на едно от  най-натоварените пешеходни пространства в града. Дълга „пейка“ бе изградена и в началото на улицата. Паралелно с това на улиците „Варна“ и „Вардар“, както и при бл. 3 на ул. „Лом“ в кв. „Изток“ започна ... Прочети още »

Стартирана е процедура по ЗОП за 24-часов мониторинг и поддържане на тол системата

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка – договаряне без предварително обявление по чл. 18, ал. 1, т. 8 от ЗОП, с предмет „Проактивен мониторинг и експлоатационна поддръжка и надграждане с нови функционалности на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5т. ... Прочети още »

Директорът на „ДГС Места” е с прекратен договор за управление, а сечта около водохващането на село Рибново временно спряна

  Със заповед на директора на Югозападното държавно предприятие от утре – 7 август, се прекратява договорът за управление на директора на „Държавно горско стопанство Места” инж. Костадин Касапов. Освобождаването му е заради създаденото напрежение сред жителите на с. Рибново, породено от замърсената питейна вода. Временно се спира и сечта в района около водохващането.  Казусът започва в началото на юли, ... Прочети още »