Дневен архив: 06/08/2020

Обвиняемите за грабеж в Чуковец остават в ареста

По искане на Районна прокуратура – Перник, съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Т.Л. и П.Л., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Досъдебното производство по случая е започнало за това, че на 1 август 2020 година обвиняемите нападнали и заплашили осемдесет и две годишна жена ... Прочети още »

Двойно са се увеличили болните от остри респираторни заболявания и COVID 19 в региона

След като две поредни седмици в пернишка област не беше констатиран нито един заболял от остри респираторни заболявания, то през изминалата РЗИ регистрира 14 болни. Заболеваемостта през този период е 19.15 %oo, при средна за страната 10,75 %oo към 02.08.2020 г. Двойно са се увеличили миналата седмица и болните от заразни заболявания. Регистрираните случаи са 40, при 21 за предходната ... Прочети още »

Напредва изграждането на новия водопровод и в Мошино

Продължава изграждането на новия водопровод по улица  „Олег Кошевой“ в квартал „Мошино“. Работата се извършва със сондажна машина по безизкопна технология. Фирмата изпълнител копае единствено технологични отвори, в който се свързват сградните отклонения. Напълно е монтирана и свързана е новата водопроводна връзка на ул. „Николай Чернишевски“. Прочети още »

Пред Темида се изправя поредният безотговорен баща

29-годишен на съд за неплащане на издръжка. Перничанинът не плащал цели 7 месеца издръжка на сина си, след като бил осъден от Пернишки районен съд. През месец юни тази година е образувано досъдебно производство и 29-годишният мъж е привлечен като обвиняем по чл. 183, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава. Прочети още »

Горя апартамент в „Куциян“

Апартамент е горял в пернишкия квартал „Куциян“,съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за възникналите пламъци е подаден тази нощ, около 1,40 часа. Два екипа от пернишката пожарна локализирали пламъците. В необитаемото жилище са изгорели изоставени матраци и опушени стени. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Причините за пожара са в процес на установяване. Започнато е ... Прочети още »

Огнеборците на крак заради пороя

Служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха на крак заради пороя завчера. На пет сигнала за проблеми след падналия дъжд в региона са се отзовали огнеборци и спасители. Служители на РСПБЗН в Перник са отводнявали пътните платна на пътен възел „Марина бара“, под моста на „Хумни дол“ и шахта в квартал „Клепало“. Огнеборците от Брезник са оказали помощ ... Прочети още »

Съдят трънски крадец

48-годишен трънчанин ще отговаря за кражба. Престъплението е извършено през миналата година, когато от къща в село Бераинци е открадната акумулаторна батерия. Собственичката на имота, 48-годишна жена от град Годеч констатирала противозаконното деяние на 30 октомври 2019 г. В резултат на непрекъснатата работа и проведени множество действия по разследването е установен и привлечен като обвиняем 48-годишен жител на крайграничния град. ... Прочети още »

Пак пиян зад волана

Пиян шофьор е установен в Перник. Снощи около 21 часа, на пътя в посока Брезник е проверен лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 37-годишен столичанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,14 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ, а колата е иззета. Започнато е бързо производство и работата продължава. Прочети още »

РЗИ- Перник не установи отклонения от качеството на водата в региона

Регионалната здравна инспекция не установи нито едно отклонение от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9, за периода 20.07.2020 г. – 02.08.2020 г. През този период е изследвана  водата в 3 населени места, в областта. Това информираха от РЗИ. От там информираха, че са изследвани 8 проби  от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по показателите, включени в постоянния ... Прочети още »

Документите за изплащане на обезщетенията от НОИ ще се подават по електронен път

Осигурителите и самоосигуряващите се лица ще подават само по електронен път документите за изплащане на парични обезщетения от държавното обществено осигуряване, без да се налага да посещават приемните на Националния осигурителен институт. Облекчението се въвежда с промени в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване, които бяха одобрени от правителството. Това информираха от ТП на НОИ-Перник.  С ... Прочети още »