Дневен архив: 03/08/2020

Кметът на Брезник и областният управител на Перник инспектираха водоснабдителната група „Секирна-Брезник”

Състоянието на  водоснабдителната група „Секирна –Брезник” и налягането на водата в нея  провериха областният управител инж. Емил Костадинов и кметът на Брезник Васил Узунов във връзка със засушаването в общината. „Съоръжението снабдява с вода селата – Долна Секирна, Станьовци, Кошарево, Бегуновци, Гигинци, Непразненци, Ноевци, Велковци, Габров дол, Режанци и Конска“, обясни кметът. Той уточни , че в Режанци и Конска ... Прочети още »

Още 9 положителни случаи на COVID 19 са регистрирани в пернишко

Нови 9 положителни случаи на коронавирус са регистрирани на територията на област Перник да периода от 31.07 до 02.08.2020 г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. Става въпрос за семейство мъж и жена на 44 и 43 г. от  Перник; семейство мъж и жена на 65 и 61 г. от София, които ще се карантинират в ... Прочети още »

Две момчета пострадаха леко при ПТП в Перник на 31 юли

 Мотоциклет „Хонда“ управляван от 16-годишен перничанин направил опит да изпревари товарен автомобил „Нисан“, шофиран от 33-годишен от областния град. Двамата се движели по ул. „Софийско шосе“ когато нисана завил наляво и мотора се ударил в него. Шофьорът на двуколесното превозно средство и возещият се зад него младеж паднали,  а хондата се ударила в паркиран товарен автомобил „Ивеко“. Мотористите са закарани ... Прочети още »

Добре почерпен неправоспособен шофьор предизвика пътнотранспортно произшествие между три автомобила

Инцидентът е станал на 31 юли около 23,00 ч. на пътя между селата Драгичево и Рударци. Лек автомобил Рено „Лагуна“, шофиран от 34-годишен жител на с. Владая загубил управлението и се ударил последователно в товарен автомобил Пежо „Партнер“ и лек автомобил „БМВ“. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети на колите. При изпробване на водачите за алкохол са отчетени ... Прочети още »

АТВ без регистрационни табели е установено в Брезник

Проверката е извършена на 31 юли вечерта. Моторното превозно средство е управлявано от 15-годишен младеж. Започнато е досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателни я кодекс и работата продължава. Прочети още »

Две бързи производства са започнати в Перник и Радомир

 Вчера около 18, 00 ч. в пернишкия кв. „Бела вода“ е проверен лек автомобил Фиат „Мареа“ управляван от 52-годишен гражданин на Р. Сърбия. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 40 промила в издишания въздух.  С 2, 50 промила алкохол в издишания въздух е управлявал автомобила си Форд „Фокус“ 64-годишен жител на гр. Радомир. Мъжът е ... Прочети още »

Четири пожара, с материални загуби, гасиха в пернишко огнеборците през почивните дни в региона

 На 31 юли около 4, 30 ч. е подаден сигнал за горящ лек автомобил Опел „Астра“, паркиран на ул. „Ю. Гагарин“ в Перник. Огънят е локализиран от дежурна смяна на пожарната. Колата е обгоряла в предната й част. Причината не е установена, започнато е досъдебно производство.  38 кръгли бали слама са изгорели в землището на трънското с. Неделково. Огънят пламнал ... Прочети още »

ТПГ”Мария Кюри” в Перник реализира три проекта през учебната 2019/2020 година

Колективът на ТП”Мария Кюри” в Перник натрупа сериозен опит в реализирането на проекти по различни програми.  Наред с това, изпълнението на проектите спомогна както за подобряване на учебната база и повишаване на опита и квалификацията на педагогическия екип, така и на повишаване на уменията и кариерното развитие на учениците в гимназията. През учебната 2019/2020г., гимназия “Мария Кюри“ работи по следните ... Прочети още »

Бюрото по труда търси работници в производство на шоколадови изделия, заварчици, комплектовачи

  С 20 се увеличиха през изминалата седмица  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места и те достигнаха 137. Добрата новина е, че се увеличиха и свободните места за безработни висшисти с 6 и  станаха 17.  През изминалата седмица остана актуална офертата за работа на 20 работници в производството на шоколадови изделия в Перник, 20 охранители за София ... Прочети още »

Шофьорите да се движат с повишено внимание при кръстовището за град Българово на пътя Бургас – Айтос

 Днес от 8 ч. до 18 ч., както и на 4-ти август /вторник/, е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание в района на кръстовището за гр. Българово на път I-6 Бургас – Айтос. В участък от 200 м ще се монтира електропровод 400 kV и движението ще се регулира с пътни знаци, скоростта е ограничена до 60 км/ч.  И ... Прочети още »