Дневен архив: 02/08/2020

За пръв път се отложи традиционният събор в квартал „Мошино” в Перник, който се провежда на 2-ри август

 Традиционният събор , който се провежда на 2 август, когато по стар стил се отбелязва – Илинден в кв.”Мошино” в Перник, тази година беше отменен, заради пандемията.  Според кмета на  най-голямото кметство в Перник- „Изток” Десислава Стоянова, отлагането на събора се налага заради епидемичната обстановка и мерките за сигурност. „За нас, преди всичко, е важно здравето на хората. Налага се ... Прочети още »

Още 9 нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Перник тази седмица

По данни от Националната информационна система за борба с COVID-19 на 30.07.2020 г. на територията на област Перник са регистрирани 5 нови положителни случаи на коронавирус.  Става въпрос за семейство мъж и жена на 69 и 62 г. от Перник; мъж на 58 г. от Перник; двама мъже на 64 и 65 г. от Радомир. От Регионалната здравна инспекция уточниха, ... Прочети още »

Притокът на вода в язовир „Студена” намаля драстично!

По информация на „В и К”-Перник, днес обемът на язовир „Студена” е 21 448 700 куб.м. Притокът във водоема е 47 л/сек., а  разходът – 554 л/сек. Това означава, че разходът на вода е приблизително 11 пъти по-голям от притока. От водоснабдителното дружество информираха , че заради пробиви по водопроводната мрежа жители на община Перник са останали днес без вода ... Прочети още »

Предлагат отказалите се от парно да не плащат за общите части, както досега

Това предлагат депутати от НФСБ, които са внесли в Народното събрание изменение на Закона за енергетиката.  В момента дори човек да спре радиаторите си у дома, трябва да плаща за отоплението, което ползва чрез сградната инсталация на блока. Предложението на депутатите е, ако човек не иска да ползва топла вода или парно, да може да подаде декларация за това пред ... Прочети още »

Маги Халваджиян разкри защо Мария Игнатова отива в „Папараци“

Продуцентът Магърдич Халваджиян реши да проговори за Мария Игнатова и нейното „бягство“ в конкурентната телевизия. Както стана ясно, блондинката ще седне на стола на Венета Райкова в „Папараци“ а нейни работодатели ще бъдат Иван и Андрей. Появиха се хиляди спекулации относно причината Мария да се раздели с Маги Халваджиян и да отиде при конкуренцията. Говори се, че двамата са се ... Прочети още »

Видеоклип представя залесяването с модерни технологии в горите на ЮЗДП

Готов е трейлърът на филма, представящ една от основните дейности на Югозападното държавно предприятие, насочена към възстановяване на увредени гори в екологичната мрежа Натура 2000. Рекламният видеоклип и филмът се изработват по европейски проект, изпълняван от ЮЗДП и Горска семеконтролна станция – София с финансовата подкрепа на Програма LIFE на Европейската комисия. На фона на кадри с гори, пострадали от ... Прочети още »

Осъдиха Румен Овчаров на 2 години затвор

Специализираната прокуратура постигна осъдителна присъда на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, предаде агенция БГНЕС. Специализираният наказателен съд наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Той беше признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен ... Прочети още »