Дневен архив: 01/08/2020

Млади пътешественици от Брезник посетиха разсадника на „ДГС Брезник”

По време на лятната си ваканция група ученици от средно училище „Васил Левски“ в гр. Брезник посетиха за втора поредна година горския разсадник “Старият яз” към „Държавно горско стопанство Брезник“. Младежите членуват в клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова – краевед и бивш преподавател по история, и живо се интересуват от всичко, свързано с миналото и ... Прочети още »

Започна асфалтирането на пътя от Мало Бучино

Започна полагането на последния износващ асфалт на пътя, засегнат при строителството на аварийния водопровод за Перник.  9 км и 200 метра е дължината на  участъка, който изцяло се ремонтира от Мало Бучино до Перник. До момента са асфалтирани 4 км. Областният управител инж. Емил Костадинов и Методи Петров – началник отдел „Инвестиционни ремонтни дейностите“ в Областно пътно управление инспектираха съвместно ... Прочети още »

Вижте в кои градове цените на земята са най-високи

За година цената на земята у нас се е вдигнала със 7,4 на сто, показват последните данни на НСИ. Така през 2019 г. средната цена на сделките с ниви в България достига 1053 лв. за един декар. Средната цена на сделките между физически и юридически лица достига 1027 лв. за декар, а на сделките между юридически лица – 1122 лева. ... Прочети още »

Роси Кирилова проговори защо с мъжа й нямат деца и разтърси мрежата СНИМКИ

Години наред Роси Кирилова трудно говори за личния си свят, но не защото няма какво да каже, а защото в него има доста интимни подробности, които не са за широката общественост. Като всяка популярна личност обаче, и тя стига до момента, в който все пак признава коя е голямата й болка в личен план. 57-годишната изпълнителка, която неведнъж е споделяла, ... Прочети още »

До 28 август удължават срока за прием по схемата за инвестиции в кланиците

Срокът за прием по новата схема за държавна помощ „Инвестиции за изграждане на кланични пунктове“ се удължава до 28 август 2020 г. Животновъдите могат да подават документи в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ по място на осъществяване на инвестицията по проекта.  По схемата се възстановяват до 50% от извършените разходите за инвестиции, като максималният размер на помощта е в ... Прочети още »