Дневен архив: 04/07/2020

Над 3 пъти по-малко е платила сега Община Перник за почистването на коритото на река Струма, в сравнение с дадените пари от предишното общинско управление

„Почистването на коритото на река Струма и речния бряг, започнало в края на декември миналата година в района от пл. „Кракра Пернишки“ до жп  моста при местността „Кървавото“, от фирмата за озеленяване „Еко Грийн Перник“ ДЗЗД във връзка с договора, който фирмата има с Община Перник е струвало 52 993,02 лв.“. Това поясни, в отговор на питане, по време на ... Прочети още »

Служители на „Държавно горско стопанство Брезник” спасиха ранен мишелов

 Ранена птица от вида обикновен мишелов (Buteo buteo) е намерена днес в землището на брезнишкото село Станьовци, съобщи директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие инж. Петър Савев.Птицата е открита от работници, извършващи дърводобив в района на стопанството, като вероятно е ударена от автомобил в близост до асфалтов път.След проведени разговори с представители на РИОСВ – Перник и Фондация ... Прочети още »

Красотата на област Перник ще бъде изобразена в календара на Областна администрация за 2021 година

  Фотоконкурсът мотивира любителите фотографи да покажат креативност и талант в погледа им върху природните богатства на района. Всички снимки ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на Областна администрация Перник и 12-те кадъра, събрали най-много харесвания, ще оформят календара на институцията за следващата година. Това информираха от пресслужбата на областната администрация. За всяка от шестте общини ще бъдат избрани двете ... Прочети още »

ДФЗ завишава максимално теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци за Кампания 2020

 През тази година стартирахме по-рано теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци за Кампания 2020. Искаме да се убедим, че това което е декларирано от бенефициентите е реално и на терен. Това заяви зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иван Капитанов по време на проверка на място на зеленчукопроизводител в землището на село Братаница, област Пазарджик. ... Прочети още »

Картофопроизводителите получиха близо 1,8 милион лева за борба с телените червеи

Държавен фонд „Земеделие“ преведе близо 1,8 млн. лв. (1 780 404 лв.) на 275 картофопроизводители по схемата за държавна помощ „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae)“.  Помощта е предназначена за малки и средни предприятия – земеделски стопани, които ... Прочети още »