Дневен архив: 03/07/2020

Варианти за осигуряване на допълнителни количества вода за Радомир обсъждаха на среща при областния управител на Перник

Различни варианти за набавяне на необходимите допълнителни количества вода за Община Радомир бяха обсъдени на среща при областния управител  Емил Костадинов с кмета на Радомир Пламен Алексиев и управителя на „В и К”  Перник инж. Борислав Иванов. В рамките на разговора бяха набелязани мерки за предприемане на бързи и неотложни действия по проучване на възможностите за ползване на допълнителни водни ... Прочети още »

22-годишен столичанин е намерен починал във водите на язовир „Пчелина“

  За инцидента е подаден сигнал в полицията вчера, малко преди 16, 00 ч. По данни на граждани мъж се е катерил по скалите в близост до брега на гребна база и най-вероятно е паднал във водите на язовира. Пристигналите на място служители на полицията и пожарната започнали издирвателни действия Около 19, 30 ч. е извадено от водите безжизненото тяло ... Прочети още »

Четирима са пострадали при пътнотранспортно произшествие в Радомирско

 Инцидентът е станал вчера, около 14, 00 ч. в радомирското с. Извор. Лек автомобил „Волво“, управляван от 58-годишен радомирец е самокатастрофирал в стена на къща. От удара са пострадали водача и возещите се в колата момче и момиче съответно на 15 и 12 години и съпругата на шофьора, 58-годишна жена. След преглед в МБАЛ „Р. Ангелова“ гр. Перник са установени ... Прочети още »

Нерегистриран мотоциклет е установен от служители на полицейския участък в село Рударци

Около 11, 00 ч. вчера в село  Кладница, преди хижа „Селимица“ е проверен мотоциклет „Пиаджжио“, управляван от 22-годишен перничанин. Установено е, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Започнато е бързо производство и работата продължава. Прочети още »

Съдят 21-годишен брезничанин за съжителство с малолетна

 В резултат на започнато разследване служители от РУ – Брезник установили, че в периода от месец март тази година до настоящия момент 21-годишен брезничанин е заживял на семейни начала без да е сключил граждански брак с момиче не навършило 14 години. Привлечен е като обвиняем по чл. 191, ал. 3 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение ... Прочети още »

Пернишките огнеборци и спасители са реагирали на 6 сигнала по време на разразилата се буря тази сутрин в областния град.

  На пътен възел „Хумни дол“ е осъществено отводняване и са издърпани закъсали автомобили. Отводнявани са и пътните платна на пътен възел „Марина бара“ и в кв. „Монте Карло“. Паднали дървета е имало на ул. „Г. С. Раковски“, които са засегнали няколко автомобила и на ул. „Отец Паисий“ между блокове 57 и 59. На ул. „Петко Каравелов“ е отводнявано заведение. ... Прочети още »

ОД”Земеделие” в Перник обяви търг за отдаване под наем и аренда на земи от държавния поземлен фонд

Търг с тайно наддаване за отдаване под наем и аренда на свободните земеделски земи от държавния поземлен фонд (ДПФ) в област Перник с начин на трайно ползване „ниви”,  обяви Областна дирекция „Земеделие”. Имотите са предназначени за отглеждане на едногодишни полски култури и многогодишни фуражни култури за срок от пет стопански години и имоти с начин на трайно ползване „изоставена орна ... Прочети още »

Нито 1 болен от остри респираторни заболявания не е установила РЗИ в региона

Втора поредна седмица Регионалната здравна инспекция не констатира болни от остри респираторни заболявания в област Перник, което е безспорно добра новина. През седмицата се наблюдава леко увеличение на заболелите от заразни заболявания. Регистрираните болни са 21, при 19 за предходната. За периода от 20.07.2020 г. до 26.07.2020 г. на територията на област Перник са регистрирани 17 положителни проби на SARS-CoV ... Прочети още »

Удължават и след 30 юни финансирането на бизнеса по схемата 60:40

Прието е Постановление за определяне на условията и реда за изплащане на средства на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите след периода на извънредното положение и извънредната епидемична обстановка.  За всеки работник или служител предприятията ще могат да получат средства в размер на 60 на сто от осигурителния доход за месец май 2020 г. и 60 ... Прочети още »