Дневен архив: 02/07/2020

Кметът на Перник за наследените дългове и управлението на общината

„Общинските съветници нямат нито един въпрос към мен за това как пандемията засегна общината. За това как се справяме в тази критична ситуация, влизайки от криза в криза. Но явно това не е важно“. Това заяви в изказването си кметът на община Перник Станислав Владимиров по време на сесията на общинския съвет. Той добави, че на всички съветници и журналисти ... Прочети още »

Кметът на Радомир поиска 7 милиона от МРРБ за ремонт на довеждащ водопровод

Кметът на Община Радомир Пламен Алексиев изпрати писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в което иска целево финансиране в размер на 6 930 359, 51 лв. с включен ДДС, във връзка с реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция “Опалово” до град Радомир. Към писмото са приложени копия на разработения инвестиционния проект и количествено-стойностни сметки. С предходно писмо ... Прочети още »

Още един заразен с COVID 19 в пернишко

Още 1 нов положителен случай на  коронавирус е регистриран  за последното денонощие на територията на област Перник. Това информираха от Регионалната здравна инспекция. Става въпрос за  мъж на 54 г. , който се лекува в СБАЛББ – Перник. По данни на  Националната информационна система, за изминалите 24 часа  в страната има 165  ново диагностицирани с коронавирус лица. Направените PCR тестове ... Прочети още »

Станаха ясни борчовете на община от 2014 година до днес

Кметът на община Перник и екипът му вчера представиха подробна справка на финансовото състояние и натрупаните дългове от 2014 година до края на юни тази година. В момента финансовите задължения на община Перник са в размер 27 856 207,39 лв. В края на миналата година са били 34 173 182,13 лв. Сметката показва, че задълженията са намалели с 6 316 ... Прочети още »

Младши съдии положиха клетва

Вчера  в пернишкия Окръжен съд се състоя официална церемония по полагане на клетва и встъпване в длъжност на младши съдиите Мариета Динева и Маринела Маринова-Стоева, които са назначени с Решение на СК на ВСС по Протокол № 21/23.06.2020 год. след успешно завършено обучение в НИП. Младши съдиите Динева и Маринова-Стоева са завършили през 2015 година висшето си образование по специалността ... Прочети още »

Почистването на коритото на Струма – три пъти по-евтино и по-качествено

Почистването на коритото на река Струма и речния бряг, започнало в края на декември миналата година в района от площад „Кракра Пернишки“ до ЖП моста при местността „Кървавото“ от фирмата за озеленяване „Еко Грийн Перник“ ДЗЗД във връзка с договора, който фирмата има с община Перник е струвало 52 993,02 лева. Това стана ясно от отговора на кмета община Перник ... Прочети още »

Община Перник си върна базата, ползвана от партийните централи

Община Перник си върна клубната база от партийните централи, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. След заповед на кмета Станислав Владимиров партиите са освободили заеманите от тях помещения, които са били преотдавани на трети лица. Така приходите постъпвали в касата на партиите, вместо в общинската хазна. Единствено партия ГЕРБ е ползвала предоставените й помещения по предназначение. След съдебно дело местният ... Прочети още »

В Перник горяха кола и фургон

Пожари в лек автомобил и фургон са гасени в Перник. Около 3,50 часа на тел. 112 е подаден сигнал за горящ лек автомобил „Мерцедес“, паркиран пред жилищен блок в пернишкия квартал  „Изток“. Пристигналите на място огнеборци локализирали пламъците. Колата е със значителни материални щети. Спасена е само задната й част. Причината не е установена. Извършен е оглед от служители на ... Прочети още »

Поредна порция шофьори пред Темида

За поредна порция шофьори, които ще се изправят пред Темида, съобщават от полицията. Перничанин ще бъде съден за шофиране на автомобил с чужди регистрационни номера, без книжка и под въздействието на наркотични вещества. На 12 януари тази година на улица „Стара Загора“ в областния град е проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 36-годишен мъж. Установено е, че автомобила е с ... Прочети още »

Закопчаха наглед, обрал италианец

Кражба на портфейл е разкрита от служители на Второ районно управление на МВР. Вчера в полицията е подаден сигнал от 52-годишен италиански гражданин, живеещ от няколко години в гр. Перник, че е пазарувал в голям магазин в областния град и му е откраднат портфейла. По негови данни вътре е имало лични документи, дебитни и кредитни карти, документи на автомобил и ... Прочети още »