Дневен архив: 01/07/2020

Утре „В и К”-Перник спира водоснабдяването на Перник и населените места, които се водоснабдяват от язовир „Студена”

„В и К” спира водоснабдяването на населените места, които ползват питейна вода от язовир „Студена” утре. Това информираха от дружеството. Това се налага поради изграждането на новия водопровод от Главен клон 2 и свързване на водопроводните отклонения към него. Затова утре от 04.00ч. сутринта ще бъде спряно водоподаването  за Перник и околните квартали и населени места в общинатаОт водоснабдителното дружество уточняват, ... Прочети още »

И Перник регистрира първия смъртен случай от COVID 19!

И Перник регистрира  починал пациент, вследствие на заразяване с коронавирус. 82-годишната жена, която беше приета на 24 юни в Белодробната болница, заедно с 63-годишния си син, почина вчера в Интензивното отделение на МБАЛ”Р. Ангелова”. Това потвърдиха от здравното заведение. Възрастната жена е била преведена в Интензивното отделение на 25 юни от Белодробната болница, след като състоянието й рязко се влошило. ... Прочети още »

След Джулай морнинг младежите почистиха боклука

След края на концерта за “Джулай Морнинг“, който се проведе на Пернишката крепост вчера, група младежи, които дочакаха първото юлско утро на хълма, почистиха изхвърлените извън съдовете за смет отпадъци. Те са събрани разделно в 10-те комплекта съдовете за разделно събиране, които Еко Партнърс България АД и община Перник осигуриха за събитието. Чувалите за разделно събиране бяха оставени на удобно ... Прочети още »

РУО- Перник с важна информация за седмокласниците

Подаването на заявление за участие в първи етап на класиране за приемане в VІІІ клас в училищата по държавен план-прием за учебната 2020/2021 г. ще се осъществява в периода от 03 юли 2020 г. до 07 юли 2020 г. само по електронен път (онлайн), съобщиха от Регионално управление на образованието в Перник. Учениците и техните родители/настойници могат да подават заявления ... Прочети още »

Две пълни шестици на матурите в Пернишко

От цялата Пернишка област има само една пълна шестица на двата задължителни зрелостни изпита. Единственото 6:00 е на матурата по немски език и е на Валентин Руменов Йорданов от Езиковата гимназия. От ГПЧЕ „Симеон Радев“ е и ученикът с най-висока оценка от матурата по български език и литература- 5.91 е на Дариела Росенова Спасова.Равносметката на Регионалното управление по образование в ... Прочети още »

Съветници от Радомир чакат помощ пернишкия ОбС за водата

Общинските съветници от всички политически партии и коалиции в Радомир очакват  Общински съвет – Перник да излезе с положително решение и даде зелена светлина за възстановяването на резервното водоподаване от помпена станция “Крапец”, с оглед предаварийната ситуация с водата в общината. “Проблемът е чисто човешки, а не партиен. Очаквам Общински съвет – Перник да излезе с положително решение и да ... Прочети още »

Радомирци ще се возят на скоростен влак

Радомирци ще пътуват за 30 минути до София през 2027 г. Тогава трябва да стане факт в завършен вид новата високоскоростна отсечка София – Перник – Радомир. Така разстоянието София – Радомир, което сега се взема по разписание за около час и десет минути, ще бъде съкратено на 30 минути. Това увериха Любомир Петров, представител на фирмата – проектант на ... Прочети още »

Променят разписанията на транспорта в Радомирско

На последното си заседание, провело се тази седмица, Общинският съвет в Радомир прие промени в транспортната схема за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси.  Съгласно приетите промени, по линията Радомир – Дрен се правят промени в часовете на тръгване. Автобуси ще тръгват от общинския център в 5:50 ч. сутринта, както и в 12:00 ч. и 17:15 ч. От ... Прочети още »

Късо съединение подпали ателие

Художествено ателие е горяло в Перник. За инцидента съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Няма пострадали хора и унищожени произведения на изкуството. Сигналът за пламнало помещение в центъра на Перник, използвано като  художествено ателие, е бил подаден във вторник, около 19 часа, на тел. 112. Два екипа на пернишката пожарна реагирали незабавно. Благодарение на бързата намеса  на огнеборците ... Прочети още »

Засякоха нерегистриран мотопед в Мещица

Нерегистриран мотопед е установен от служители на пернишкото Първо районно управление на МВР. Около 9, 30 часа във вторник, в село Мещица е проверен мотопед „Пежо“, управляван от 75-годишен столичанин.  Установено е, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Република България. Започнато е досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата по ... Прочети още »