Месечен архив: юли 2020

Още 5 нови случая на COVID-19 са регистрирани в областта

По данни от Националната информационна система за борба с COVID-19 за 30.07.2020 г. на територията на област Перник са регистрирани Пет нови положителни случаи на коронавирус са регистрирани в област Перник за 30.07.2020 г по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. Става въпрос за семейство мъж и жена на 69 и 62 г. от Перник; мъж на ... Прочети още »

62-годишен отива на съд за управление на автомобил с чужди регистрационни табели

 На 27 април тази година, на пътя в брезнишкото с. Селищен дол е проверен товарен автомобил „УАЗ“, шофиран от 62-годишен местен жител. Оказало се, че номерата на автомобила са от друго моторно превозно средство. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.  Жител на гр. Ракитово ще ... Прочети още »

Добре почерпен седна зад волана, задържаха го

 Около един час преди полунощ, на автомагистрала „Струма“ е самокатастрофирал лек автомобил „БМВ“, удряйки се в разделителната мантинела. Колата е управлявана от 49-годишен жител на гр. Нови Искър. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени рекордните 3,00 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка. ... Прочети още »

Разследват перничанин, управлявал Фиат „Ранда” не регистриран по надлежния ред

Вчера в землището на с. Расник е проверен лек автомобил Фиат „Панда“, управляван от 46-годишен перничанин. Органите на реда установили, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България. Започнато е разследване по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс. Прочети още »

Перничанин се изправя пред правосъдието за кражба на ток от чужда сграда

На 4 февруари тази година, собственици на обществена сграда в трънското с. Слишовци подали жалба до електроразпределителното дружество за незаконно присъединен кабел от тяхната сграда към частна къща. При съвместна проверка с полицията е констатирана незаконната дейност. Установен е собственикът на къщата и след проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 216 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс. 56-годишният ... Прочети още »

Кметът на община Ковачевци и губернаторът на Перник искат от МЗХГ риболовците да задържат улова си от язовир „Пчелина”

Кметът на община Ковачевци Васил Станимиров е изпратил на 15.07.2020 г писмо до министъра на земеделието храните и горите Десислава Танева с молба да се преразгледа заповедта от 28.05.2020 г.,  с която се забранява при извършването на любителски риболов да се задържа  всякакъв вид уловена риба. Това информира самият той, като предостави цялата кореспонденция между Община Ковачевци и Министерството на ... Прочети още »

Нито 1 болен от остри респираторни заболявания не е установила РЗИ в региона

Втора поредна седмица Регионалната здравна инспекция не констатира болни от остри респираторни заболявания в област Перник, което е безспорно добра новина. През седмицата се наблюдава леко увеличение на заболелите от заразни заболявания. Регистрираните болни са 21, при 19 за предходната. За периода от 20.07.2020 г. до 26.07.2020 г. на територията на област Перник са регистрирани 17 положителни проби на SARS-CoV ... Прочети още »

Изтича срокът за деклариране ползването на земята

Изтича срокът, в който собствениците на земеделски земи трябва да обявят дали лично или чрез пълномощник дали сами ще си обработват нивите, припомнят от земеделското министерство. На 31 юли е крайният срок за подаване на декларация за начина на ползване на земеделските земи за стопанската 2020-2021 г. В противен случай имотите им служебно ще бъдат включени в процедурата за създаване ... Прочети още »

Нова благотворителна кампания инициира фондация „Богданова и Данаилова“

Нова благотворителна кампания инициират от фондация „Богданова и Данаилов“. И тя ще бъде пряко под патронажа на кмета на града Станислав Владимиров. Кампанията ще се казва „Фестивал на книгата“. Според организаторите на кампанията,  всеки, който има желание може да се включи в нея. „Имате книги, с които искате да се разделите ( без значение дали са нови или стари, важното ... Прочети още »

Зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев: Конкурси за школски директори в стил „Бай Ганьо прави избори”

Заместник-кметът Стефан Кръстев,  отново не остана безмълвен към случващото се в Перник. Този път повод за гражданската му позиция бяха провелите се конкурси за директори на общински училища в Перник. Кръстев за пореден път възбуни духовете в социалната мрежа с поста си, относно това как се правят конкурси за директори на общински училища в Перник. Предоставя ме ви мнението му, ... Прочети още »