Дневен архив: 02/06/2020

Столичанин, карал нерегистриран мотопед, се изправя пред Темида

Столичанин, обявен за издирване, ще отговаря за управление на нерегистриран мотопед. На 27 май през нощта радомирски полицаи засекли мотопед „Малагути“, шофиран от 46-годишен мъж от София. Мотопедът бил без регистрационни номера, а мъжът обявен за издирване от Главна дирекция „Национална полиция“. Не представил и свидетелство за правоуправление. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал. 2 ... Прочети още »

Полицията разследва случай на пострадали кучета

Служители от Първо районно управление  разследват случай на пострадали кучета. В неделя в полицията е бил подаден сигнал от 56-годишна перничанка за проявена жестокост към кучета. Органите на реда посетили посоченото от жената място. В района на ж.п. гара Перник, в заградено място, са открити три кучета с различни леки наранявания по тях. Установени са стопаните на имота – 28 ... Прочети още »

Млади социалисти с дарение за деца в социални институции

Тази година традиционният Базар за млади майки, организиран от МО в БСП – Перник, бе отменен заради усложнената епидемиологична обстановка. Младите социалисти обаче за пореден път събраха десетки чували с детски дрешки и играчки, които  дариха в Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в квартал „Драгановец“ и Кризисния център в квартал „Калкас“. „Благодарим на всички, които ... Прочети още »

Перник се преклони пред Ботев и загиналите за свободата

Днес Перник се поклони пред подвига на Христо Ботев и на падналите в борбите за свободата и независимостта на България. Венци и цветя пред паметника на поета-революционер поднесоха кметът на община Перник Станислав Владимиров, зам.кметът Стефат Кръстев, народните представители от БСП Любомир Бонев  и Евдокия Асенова, депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев и Александър Александров, областният управител Емил Костадинов, председателят на ... Прочети още »

Община Радомир зарадва децата за празника

Община Радомир, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, изненадаха приятно и тази година децата от детските градини в Радомир. Малчуганите от трите детски градини в града – “Радомирче”, “Слънце” и “Осми март”, бяха зарадвани с общо 10 вкусни торти по случай 1-ви юни – Международен ден на детето. Идеята на инициативата е децата да ... Прочети още »

Софийски Апелативен съд обяви „Бесттехника ТМ-Радомир” в несъстоятелност!

Софийски Апелативиен съд , на заседание от 28.04.2020 г., е  постановил решение, с което обявява откриване на производство по несъстоятелност на „Бесттехника ТМ-Радомир”. Буди недоумение представената по делото съдебно-икономическа експертиза, изготвена от вещо лице, според която общата ликвидност на предприятието към  31.12.2017 г е 46,0237 лв. и към 31.12.2018 г е 42,7406 лв.  Според вещото лице, към момента активите на ... Прочети още »

С общоградско поклонение Перник ще почете паметта на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Перник ще почете Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България с общоградско поклонение и  поднасяне на венци и цветя на паметника на поета-революционер при ПГЕМП ”Христо Ботев” в 11:30 часа днес. В отбелязването на 144-та годишнина от гибелта на Христо Ботев ще участват още духовият оркестър към Двореца на културата и членове на дружество „Традиция“.В ... Прочети още »

Бюрото по труда търси шофьори, работници в строителството, машинни оператори

 След като три поредни седмици предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляваха, то през  изминалата седмица те се увеличиха с 9 и станаха 98. За съжаление намаляха предлаганите свободни места за безработни висшисти с 2 и станаха  6.  Продължават да са актуални офертите за работа на 15 шофьори на товарни камиони за международни превози, 10 шофьори на товарни автомобили и ... Прочети още »

Обявена е поръчката за строителен надзор при изграждането на северния обходен път на Бургас

 Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител на изготвяне на комплексен доклад и строителен надзор при изграждането на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 ч. на 29 юни т. г.  В края на март АПИ ... Прочети още »

Кризата топи парите ни, заделени за втора пенсия

Процесите през последните месеци са повлияли отрицателно върху доходността в индивидуалните партиди, управлявани от частните пенсионни фондове като спестявания за втора пенсия. „Процесите, които повлияха, не бяха положителни, бяха лоши“, коментира пред БНР финансовият анализатор Иван Стойков от сайта „Моите пари“. Спестяванията на родените след 1959 година в универсален пенсионен фонд за втора пенсия са претърпели корекции, които са ги ... Прочети още »