Месечен архив: юни 2020

ЦСМП -Перник алармира- увеличават се ухапаните от кърлежи в региона!

   Намаление при заболелите от остри респираторни заболявания през изминалата седмица и лек спад при повикванията на спешния телефон 112 констатират от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. В подкрепа на това, заместник директорът на ЦСМП д-р Веселина Шишкова посочи, че през периода спешните медици са се отзовали на 272 повиквания на спешния телефон и са извършени 308 прегледа ... Прочети още »

ЧЕЗ Разпределение приема самоотчети до 5 юли заради новите цени на тока

Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията, в сила от 01 юли 2020г., „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Графикът на извънредния отчет е публикуван на сайта на Дружеството www.cez-rp.bg /в секция „Графици“/.Информация за графика на извънредното отчитане може да се получи също в центровете ... Прочети още »

Ръководството на ДЮШ „Миньор” повишава качеството на професионалната работа

Откакто ФК „Миньор“ – Перник се върна в професионалния футбол бяха направени много организационни промени, за да може клубът да бъде изряден.  Това правим и в Детско-юношеската школа на отбора. Промените са съобразени и с лицензионните изисквания – директорът на школата и треньорът на юноши старша възраст да имат лиценз „А“ .  Това каза секретарят на община Перник и член ... Прочети още »

Готов е планът на новообразуваните имоти в бившето ТКЗС в квартал ”Църква” в Перник

  С  протокол №2 от 24.06.2020 г. на комисия, назначена със заповед на директора на Областна дирекция „Земеделие” в Перник  е приет план на новообразуваните имоти за стопанския двор на заличеното ТЗКС гр. Перник, в кв.”Църква”, община Перник. Това информират от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. От там напомнят, че собствениците на имоти в бившото ТКЗС могат да подават възражения ... Прочети още »

Около 10 аварии по водопроводната мрежа отстранява вчера „В и К”-Перник

Заради повреди по водопроводната мрежа днес е нарушено водоподаването на абонатите от улиците: .“Краснодар“№1, „Чернишевски“, „Младен Стоянов“, „Олег Кошевой“, „Огнян Станков“ в кв. „Мошино” Без вода, заради аварии, днес са и част от жителите на с.Дивотино, на улиците :“Верила“ и „Горски извор“ в кв. „Могиличе” и в село Гълъбник в община Радомир. От водоснабдителното дружество уверяват, че по всички повреди ... Прочети още »

Нов успех за възпитаниците на пернишката ПГИ

Учениците на Професионална гимназия по икономика в Перник постигнаха изключителен успех на 18-та Национална олимпиада по информационни технологии, която се проведе онлайн на 27 юни 2020 г. Представителите на ПГИ – Перник спечелиха златен и сребърен медал в индивидуалното класиране, първо място в категория ”Уеб сайт”, четвърто място в категория ”Интернет приложения”, пето и девето в категория ”Мултимедийни приложения”, седмо ... Прочети още »

Отново посрещаме първото юлско утро на крепостта „Кракра“

След  няколкогодишно  прекъсване  община  Перник  възстановява  една  дългогодишна традиция  –  посрещането  на  първото  юлско  утро  на  Пернишката  крепост, съпътствано  с концерти  на  местни  рок  банди.  Началото ще е довечера. Концертите ще започнат  в  19 часа. В тях  ще  вземат  участие  групите:   „M&M’s crew“, „Rock ON“, „Перун“, „Strix“, „Stone friends“ и „Цунами“.  В края на вечерта ще бъде изпълнен и хитът ... Прочети още »

Почистиха от клони и храсти района на Историческия музей

Фирмата, отговаряща за поддържането на централната градска част на Перник, извърши  мащабно изрязване на клони и храсти в района на Регионалния исторически музей.  Това бе направено с цел да се улесни свободното преминаване на пешеходци по тротоарите, както и за по-добра видимост на пътните знаци. Работата по почистването и освежаването на пешеходните зони в града продължава и през следващите дни. ... Прочети още »

Последен ден е за плащане на данъците с 5% намаление

Днес изтича срокът за плащане с 5% отстъпка на данък върху недвижимите имоти, такса за битовите отпадъци и данък върху превозните средства  за цялата 2020 година, напомнят от общинската администрация.. Перничани могат да се възползват от възможността бързо и лесно да извършват дистанционно – онлайн плащания посредством дебитни или кредитни карти чрез виртуален ПОС терминал на Адрес: https://mdt.pernik.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf Осъществява се ... Прочети още »

Още трима на съд – карали пияни и дрогирани

Трима отиват на съд за управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотици. На 25 април тази година в пернишкото село Рударци е проверен лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 58-годишен столичанин. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 50 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Мъжът е управлявал моторното превозно ... Прочети още »