Дневен архив: 27/05/2020

57-годишен се изправя пред Темида заради шофиране след употреба на алкохол

 На 23 март тази година, на пътя Перник-Брезник е проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, шофиран от 57-годишен жител на село Мещица. Алкохолната му проба показала 2, 25 промила в издишания въздух. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“,  от Наказателния кодекс и работата продължава Прочети още »

Спипаха поредния крадец на ток в радомирско

 Проверка на полицейски служители и представители на електроразпределителното дружество на имот в с. Кошарите показала, че е извършено нерегламентирано присъединяване към електрическата мрежа. Установен е собственикът на сградата 69-годишен радомирец, който е задържан за 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е досъдебно производство под надзора на наблюдаващ прокурор и действията по разследването продължават. Прочети още »

Фиркан до козирката седна зад волана, хванаха го

Тази нощ около 1,40 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ е проверен лек автомобил Фиат „Пунто“, управляван от 44-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,29 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и е започнато бързо производство. Прочети още »

Радомирец отива на съд за кражба на ток

     На 5 май служители на полицията в Радомир и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в с. Прибой, ползван от 35-годишен радомирец. Установено е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. След проведено разследване мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 234 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Законът предвижда до 5 години ... Прочети още »

Кабинетът отряза искането за нова кариера край Перник

На днешното си заседание Министерският съвет отказва да предостави концесия за добив на скалнооблицовъчни материали – кварцови сиенити, от находище „Кариера I-ви май Витоша”, разположено на територията на община Перник. Причината за това е, че територията на находището попада в границите на природен парк „Витоша”. В този случай реализацията на инвестиционно предложение за разработване на находище за добив от посоченото ... Прочети още »

Демократична България настоява за стриктен контрол над замърсителите на река Струма

 Демократична България – Перник изпрати позицията си по повод непрестанното замърсяване на река Струма до кмета на община Перник и председателя на Общинския съвет. В нея се изразява „дълбоко възмущение от пренебрегването от страна на отговорните институции на един превърнал се в хроничен за община Перник проблем, а именно системното замърсяване на река Струма. Този казус е конкретен пример за ... Прочети още »

ГЕРБ за скандала в ОбС – Перник

Поради отказа от страна на Секретаря на Община Перник да отговаря на въпросите на общинските съветници, в частност на въпроса на адв. Милена Миланова на днешното заседание на Общински съвет-Перник, защо общината почиства частни имоти, политическата група на ГЕРБ и партньорите им напуснаха заседанието на Общинския съвет докато на него не пристигне зам. – кмет или кмета на общината, които ... Прочети още »

Безпрецедентен скандал разтресе пернишкия ОбС

Безпрецедентен  скандал разтресе днес пернишкия минипарламент.  За първи път заседание на ОбС беше закрито далеч преди да се стигне до разглеждането на основните докладни! Скандалът се развихри още при първа точка от дневния ред – отговори на кмета по зададени въпроси на съветници на минали заседания. От дясното политическо пространство реагираха остро, че вместо кмета или някой от заместниците му ... Прочети още »

Едва 30 процента от перничани ще пуснат децата си на детска градина от 1 юни

Около 30 процента от родителите в Перник са готови да пуснат децата си в детските градини веднага след като отворят врати на 1 юни. Това показва анкетното проучване , проведено от директорите на детските заведения, съобщи зам.- кметът Стефан Кръстев. Непедагогоческият персонал е давал дежурства и по време на извънредното положение. Хигиената е поддържана на ниво. Въпреки това преди завръщането ... Прочети още »

Още един корт за любителите на тениса в Радомир

Община Радомир затвърждава облика си на институция, която се грижи за спорта. Вече е задействана процедурата по изпълнението на едно от предизборните обещания на кмета Пламен Алексиев – изграждането на закрит тенис корт. Така любителите на тениса в града ще разполагат с още едно игрище, на което ще могат да практикуват своето хоби. Целта на общинското ръководство е закритият тенис ... Прочети още »