Дневен архив: 26/05/2020

Започна преброяването и кастрацията на домашните кучета

Община Перник стартира мащабна кампания за безплатна кастрация на домашни кучета в града и по селата. Започна преброяване на кучетата, а желаещите да кастрират домашния си любимец могат да получат талони за безплатна кастрация в ОП „Общинско обслужване“ на ул Радомир №1 или да се обадят на телефон 0884 458 769. Кастрацията на домашните кучета в селата ще се извършва ... Прочети още »

Продължава поставянето на предпазни огради по поречието на Струма

Продължава поставянето на предпазната оградата по поречието на река Струма в центъра на Перник. В момента монтажните работи текат от площад „Кракра“ в посока ОМД Перник от страната на Синдикалния дом. Работните дейности се извършват по график, въпреки метеорологичните условия. Предпазни парапети вече бяха монтирани по десния бряг на реката в участъка от площад „Кракра“ до входа на централния градски ... Прочети още »

Присъединяване на отклонения към новия водопровод остави на сухо стотици жители на квартал „Изток” в Перник

Без вода останаха днес стотици абонати на „В и К”, които живеят на ул.”Благой Гебрев”. Водоподаването беше спряно, тъй като фирмата изпълнител на новия водопровод трябва да извърши присъединяване на водопроводните отклонения към новоизградения водопровод. Това информираха от „В и К”. От там увериха, че след приключване на строително монтажните дейности, водоподаването ще бъде възстановено. Заради аварии по водопроводната мрежа, ... Прочети още »

140 чувала с боклук събраха от района на язовир Пчелина

140 чувала с боклук от по 120 литра изнесоха от водите и околностите на язовир „Пчелина“. 35 доброволци запретнаха ръкави навръх  24-ти май и почистиха района от боклуци. За пета поредна година се организира подобна акция от членове и активисти на ЦРОО. 90 % от събраното в чувалите е от река Струма, която го бе вкарала в язовира. Риболовците и ... Прочети още »

„Арестуваха“ нерегистриран трактор в Трън

Нерегистриран трактор е установен от служители на РУ – Трън. Полицаи проверили селскостопанска машина в землището на трънското с. Филиповци. Оказало се, че тракторът марка „New Holland“ не е регистриран по надлежния ред и е с подправен идентификационен номер на рамата. Иззет е по надлежния ред и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 345, ал. 1 от Наказателни ... Прочети още »

Бърз съд за нарушена съдебна заповед

Бързо производство за нарушаване на съдебна заповед е започнато от служители на РУ – Радомир. На 24 май органите на реда били сезирани от 66-годишна жена, която заявила, че 46-годишен мъж нарушава заповед на съда за незабавна защита спрямо нея, издадена през месец февруари тази година. Полицаите реагирали незабавно и установили незаконните действия. Уведомена е прокуратурата и работата по случая ... Прочети още »

Пияна седна зад волана и катастрофира

Пияна перничанка е самокатастрофирала, управлявайки лек автомобил.       Инцидентът е станал на 24 май, около 07, 00 ч. На тел 112 е подаден сигнал, че на ул. „Победа“ в областния град е самокатастрофирал лек автомобил „Рено Туинго“. Органите на реда установили, че колата е шофирана от 33-годишна жена. При изпробването й с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 07 промила ... Прочети още »

Млади от ГЕРБ обновиха фонда на къщичка за книги

С обновяване на библиотечния фонд на къщичката за книги в Градски парк-Радомир МГЕРБ отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Любими четива бяха поставени в библиотеката на открито, като те са достъпни до всички посетители на парка. В инициативата взе участие кметът на община Радомир Пламен Алексиев. Първата библиотека на открито бе разположена в Централния градски ... Прочети още »

В Радомир продължава облагородяването на парка

Община Радомир продължава облагородяването на Градския парк в общинския център. В момента тече усилено почистване на горната част на парка, за да може той да се превърне в притегателен център за отдих и почивка за жителите и гостите на града. Работници премахват храсти и режат изсъхнали дървета и клони. Окосена е тревата в пространството около езерото. Машини изравняват почвата и ... Прочети още »

Пожар в склад за въглища

Склад за въглища е горял в Перник. На 23 май е подаден сигнал за горящи въглища в склад, намиращ се в квартал „Мошино“. Един екип на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник локализирал пламъците. Изгорели са около 5 тона въглища. Причината е самозапалване. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Прочети още »