Дневен архив: 24/05/2020

Цветът на пернишката интелигенция със специален поздрав за 24 май

Големият приятел на Перник акад. Антон Дончев, световноизвестният български скулптор проф. Емил Попов, обичаната от перничани Здравка Евтимова, учителят Ангел Малинов и отец Людмил – свещеник в храм „Св. Иван Рилски“ поздравиха перничани по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В поздрава се включиха и децата от ДВТФ „Таласъмче“ и детски хор „Родна песен“ към ... Прочети още »

Пенсионерски клуб и детски кът с нова визия в Дрен

С нова, по-свежа визия очаква посетителите си пенсионерският клуб в село Дрен. Прозорците са с нова дограма, стените на помещението също са прясно боядисани. Възрастните хора ще могат да се радват и на една нова компютърна конфигурация, чрез която ще могат да следят случващото се по света и у нас. Новата уютна визия на клуба е постигната, благодарение на помощта ... Прочети още »

Поздравление на кмета на община Радомир по случай 24-ти май

Скъпи дейци на българската книжовност, просвета и култура,                 Скъпи съграждани, Днес, на 24 май, се прекланяме пред паметното дело на братята Кирил и Методий и духовния подвиг на техните ученици, които са съхранили българското слово и духовност. 24 май ни напомня като камбанен звън да имаме повече увереност в собствените си сили! Нека помним заветите на нашите предци и пазим близо ... Прочети още »

ОДМВР – Перник със засилен контрол през трите почивни дни

Полицията в Пернишка област осигури засилено присъствие в населените места по време на предстоящите три почивни дни. Особено внимание ще бъде обърнато на организацията на движението. Очаква се засилен трафик по автомагистрала „Струма“, пътят София – Перник през Владая и този София – Перник – Кюстендил. Навсякъде ще бъде подпомагано движението и при необходимост ще се регулира от пътни полицаи.  ... Прочети още »

Поздравителен адрес по повод 24-ти май от депутатите от ГЕРБ-Перник

Скъпи приятели,Честит празник на българската просвета и култура и славянската писменост!24 май е дата, свидна за всеки българин. Свързваме я с родното училище, учители, език. Празникът на българското слово, което отеква и пренася през вековете славата на Светите братя Кирил и Методий, превърнали със своето непреходно дело българите в нация.Поздравяваме всички Вас – представителите на българската култура, наука, образование и ... Прочети още »

Пипнаха радомирец с нерегистриран мотопед

Радомирец отива на съд за управление на нерегистриран мотопед. На 15 май, в условията на специализирана полицейска операция в Радомир, е проверен мотопед „Пиаджио“, шофиран от 57-годишен местен жител. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Водачът му е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс. ... Прочети още »

Кражбите на ток нямат край

Кражбите на ток сякаш нямат край. Ново престъпление от този род е установено в Земен. Миналата седмица служители на Районното управление на МВР в Радомир и представители от електроразпределителното дружество извършили проверка на частен имот в Земен, собственост на 63-годишен местен жител. Констатирано е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 234 ... Прочети още »

Съд за крадец и пиян шофьор

Двама отиват на съд за кражба и управление на автомобил в нетрезво състояние. 62-годишен рецидивист ще се изправи пред Темида за кражба. Престъплението е извършено на 31 декември миналата година, когато от голям магазин в Перник е открадната бутилка уиски. Задържан за деянието е 62-годишен перничанин, криминално проявен и осъждан неколкократно за подобни престъпления. Мъжът в момента изтърпява ефективна присъда, ... Прочети още »

Рецидивист, изтърпяващ ефективна присъда пред Темида за още две престъпления.

Рецидивист, който в  момента изтърпява ефективна присъда, ще се изправи пред правосъдието за още две престъпления. На 24 май 2019 година, 25-годииен жител на Радомир склонил непълнолетен перничанин да отнемат дамска чанта. Кражбата е станала на територията на пернишкия квартал „Изток“. В дамската чанта е имало мобилен телефон, портмоне с неголяма сума пари, лични документи, дебитни и кредитни карти и ... Прочети още »

Красиви цветя радват радомирци

Работници по програми за временна заетост и служители от администрацията на община Радомир засадиха различни видове цветя на площад “Свобода” и площад “Войнишко въстание” в града. Така центърът на Радомир придоби красив и привлекателен облик, на който ще могат да се радват жителите и гостите на града. Цветята, които бяха засадени, са 3100 броя бегония, 1700 броя петуния, 160 броя ... Прочети още »