Дневен архив: 22/05/2020

Традиционен молебен за здраве в Перник по повод 8-та годишнина от земетресението

Днес в Перник бе отслужен молебен за здраве и благоденствие и водосвет по повод осмата годишнина от разрушителното земетсресение с магнитуд 5,8 по Рихтер през 2012 година. Граждани, които още помнят кошмарната нощ на 22 май, запалиха свещички, отправиха молитва към бог да пази града, за да не бъде преживян отново онзи ужас. Пред централния пернишки храм вчера бяха и ... Прочети още »

Премиерът инспектира подмяната на ВиК инфраструктурата в Перник

„Премиерът изяви желание да види как се развива мащабната подмяна на водопровода в Перник и посетихме участъците, по които се работи и тези, които предстои да бъдат подготвени за работа“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след като заедно с премиера Бойко Борисов посети няколко важни за града обекта, по които се работи. Той добави, че е посетен ... Прочети още »

Община Радомир поздрави за 24 май бивши учители от село Дрен

Община Радомир удостои с внимание бивши учители от село Дрен със специални поздравителни адреси и картички по повод 24 май. Кметът на Дрен Пламен Рударски и директорът на ОУ “Христо Ботев” в селото Валентина Паунчева връчиха на възрастните хора поздравителните адреси и картички от името на кмета на Радомир Пламен Алексиев. Жестът е в знак на благодарност към бившите учители, ... Прочети още »

Предстои пълно обеззаразяване в община Перник

Предстои пълно обеззаразяване в община Перник. Това ще стане на базата на обществена поръчка за неотложно възлагане на дейности по дезинфекция, дератизация, дезинфекция, дезакаризация, като взаимно допълващи се мерки за биологична защита, както и противоепидемични мерки срещу COVID 19. Стойността на обществената поръчка е в размер на 168 000 лева с ДДС.Cтoйнocттa й e 168 000 лв. с ДДC. Предвижда ... Прочети още »

Перник няма да остане без парно и топла вода, увери ОбС шефът на „Топлофикация“

Перник няма остане без топла вода и парно, увери вчера членовете на местния минипарламент изпълнителният директор на „Топлофикация“ инж.Любомир Спасов- Той припомни, че градът ни е може би най-топлофицираният в България. На услугите на ТЕЦ „Република“ разчитат около 75 процента от жителите му.   На извънредното заседание на ОбС Спасов отговори изчерпателно на зададените му от съветниците въпроси, касаещи работата ... Прочети още »

Укрепват старите минните галерии в Перник, пет квартала в опасност

Държавната фирма „Еко Антрацит“ е внесла инвестиционно предложение за отстраняване на вредните последици от прекратяване на подземния въгледобив в Перник, съобщиха от общината. Проектът предвижда укрепителни мероприятия за стабилизиране на земната основа в районите, засегнати от миннодобивната и ликвидационни дейности. В резултат на дългогодишния въгледобив земята под Перник е прорязана от изоставени галерии. Голяма част от укрепителните подпори са разрушени, ... Прочети още »

В Радомир пръскаха срещу змии

Служители на общинската администрация извършиха пръскане срещу змии в Градския парк на Радомир. Особено внимание беше обърнато на местата, на които се събират хора – в началото на парка, около чешмата, тенис масите и покрай пейките, на които сядат хора. Обект на пръскане срещу влечугите беше и гробищният парк в Радомир. Преди седмица в центъра на Радомир, Градския парк и ... Прочети още »

Д-р Величка Кадийска: Диагнозата COVID 19 не е присъда!

Д-р Величка Кадийска, директор на СБАЛББ-Перник,  пред  Днес и утре -Д-р Кадийска, какъв е анализът, който правите за изминалите два месеца от обявяването на пандемията от коронавирус? -За изминалите два месеца в нашата болница сме приели 10 пациенти с доказан COVID 19. Те са лекувани успешно и изписани от лечебното заведение съгласно изискването на Министерството на здравеопазването с два отрицателни PСR ... Прочети още »

С молебен и водосвет за здраве ще бъде отбелязана годишнината от страшното земетресение в Перник през 2012 година

Днес 22.05.2020 г., пред храм „Св. Иван Рилски“  – гр. Перник, от 12:00 ч., ще бъде отслужен молебен и водосвет за здраве и благоденствие по повод годишнината от земетресението в Перник от 2012 г. Прочети още »

В Трън се отлага тържеството за 24-ти май, заради пандемичната обстановка

Община Трън взе решение тържественото честване на 24-ти май Деня на българската просвета и култура и славянската писменост да не се проведе, заради пандемичната обстановка в страната. Това информира кметът на общината Цветислава Цветкова. Програмата за празника за първи път ще бъде представена на видеозапис. „В момента правим записи на децата от средно училище „Гео Милев”, от детската градина, от ... Прочети още »