Дневен архив: 21/05/2020

Вече без вечерен час в Радомирско

Вечерният час за малолетни и непълнолетни лица, въведен на територията на община Радомир като част от противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирус, е отменен със заповед на кмета Пламен Алексиев. Във връзка с въведената от Министерския съвет извънредна обстановка в страната, в сила до 14.06.2020 г., беше издадена и друга заповед от кмета на община Радомир. С нея се забраняваше ... Прочети още »

Над 10 аварии по водопроводната мрежа оставиха без вода стотици перничани

Без вода, поради аварии, днес останаха жителите на половин квартал „Изток”. Аварийни екипи на „В и К” са работили по отстраняване на пробиви във водопроводната мрежа на ул. „Юрий Гагарин“, при  бл.42 на ул. „Благой Гебрев“, на ул. „Стомана” № 2 и на улиците  „Елена“и  „Бродо“. С нарушено водоподаване днес са и жители на улиците  „Волга“ и „Дъбрава в кв. ... Прочети още »

Пред правосъдието софиянец, нанесъл телесна повреда

49-годишен софиянец ще бъде съден за причиняване на средна телесна повреда. Инцидентът е станал през месец февруари миналата година. Възникнал скандал между управител на заведение в с. Драгичево и клиент на локала. Пострадал е клиента, който получил травма на долен крайник. След проведено разследване 49-годишният управител е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда по чл. 129, ал. ... Прочети още »

Още двама шофьори хванати в крачка

Трънчанин се изправя пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 28 април, в Трън е проверен лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 34-годишен местен жител. Алкохолната му проба с техническо средство се оказала 2, 38 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. ... Прочети още »

Нов изключителен успех на възпитаници на ПГИ

Учениците на пернишката Професионална гимназия по икономика постигнаха изключителен успех на Националната олимпиада по информационни технологии, която се проведе от 10 до 12 май 2019 г. във Враца. Те спечелиха две първи места (категории Уеб сайт и Мултимедийни приложения) и едно второ (категория Приложни програми). Адриан Росенов стана ЛАУРЕАТ на Националната олимпиада с оценка 6,00, което му дава право да ... Прочети още »

Доброволци ще чистят „Пчелина“ на 24-ти май

Почистването на язовир „Пчелина“ от доброволци на Централна рибноопазваща организация Перник вече се превърна в традиция. Целта на акциите е районът на водоема да става все по-приветлив и приятен кът за отмора на туристите, които се отбиват край бреговете на язовира за краткотраен отдих. Амбицията им е и са има повече риба в „Пчелина“, а язовирът да бъде опазен от ... Прочети още »

Пред Темида двама пияни шофьори от Перник

Перничани, управлявали автомобили с концентрация на алкохол  в кръвта над 1, 2 промила се изправят пред съда. На 21 април в Перник е проверен лек автомобил „Мазда“, шофиран от 50-годишен мъж от областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 53 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като ... Прочети още »

Вандал, трошил чужд дом, пред правосъдието

40-годишен мъж е задържан за унищожаване и повреждане. Вчера, около 23, 30 часа е подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина от заведение на улица „Димитър Благоев“ в пернишкия квартал „Църква“. Пристигналите на място полицаи предупредили управителката на локала. По същото време мъжът й, 40-годишен отишъл до съседния частен дом и с юмруци счупил външната ролетна щора на прозорец предполагайки, ... Прочети още »

Губернаторът на проверка на новия пътен възел „Марина бара“

Областният управител инж. Емил Костадинов инспектира изградената връзка София – Перник на пътен възел „Марина бара“, част от път I-6 София – Радомир. Тя ще бъде пусната в експлоатация утре следобед. На обиколката присъстваха  временно изпълняващият директор на Областно пътно управление инж. Емилия Ваклинова и експерти.  „Обектът се финансира изцяло с държавни средства, възложител е Агенция “Пътна инфраструктура”. С реализацията ... Прочети още »

Днес почитаме паметта на Свети Константин и Елена

На 21 май православната църквата почита паметта на Свети Константин и Елена. Това е последният пролетен празник, чиято обредност вече подсеща за настъпващото лято. Българският народ свързва този ден с игрите по огън – нестинарството. В този ден се преплитат християнския празник, почитащ Свети Константин и Елена, и древните традиции на ходене по огъня. Народната традицията е запазена и досега ... Прочети още »