Дневен архив: 20/05/2020

Днес стартира ремонтът на надлез „Иван Вазов” в Перник

Днес бе даден старт на ремонта и реконструкцията на надлез „Иван Вазов“. Фирмата- изпълнител започна да премахва мантинелите, за да се освободи пространство за техниката.През идните месеци ще бъде извършен цялостен ремонт на компрометираната носеща конструкция на моста. Тя ще бъде повдигната чрез хидравлични крикове, за да се подменят мостовите лагери. Цялата конструкция на съоръжението ще бъде обработена със специална ... Прочети още »

Перничанка е сред отличените участници в Международният епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз

Приключи националният етап на49-ти международен конкурс на ВПС на тема: „Напиши послание до възрастен човек за света, в който живеем“. Национален победител в епистоларния конкурс е Виктория Иванова от град Троян. Нейното писмо ще бъде изпратено в Международното бюро на Всемирния пощенски съюз, за да се състезава с останалите национални победители. Второ място заема Симона Влаева от гр. Провадия, а ... Прочети още »

КПКОНПИ отнема имущество на бившия финансов министър Стоян Александров, запорират се и акции на Прокопиеви

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество на бившия финансов министър от правителството на премиера Любен Беров- Стоян Александров. Това информира БНР. Решението е въз основа на получено уведомление от Софийската градска прокуратура за привличане на Стоян Александров като обвиняем за банкови измами, съобщиха от пресцентъра ... Прочети още »

15-годишно момиче се изправя пред Темида за притежаване на наркотични вещества

  На 25 октомври миналата година служители от Първо РУ започнали досъдебно производство за притежаване на наркотични вещества. Полицаите  иззели пликчета, съдържащи суха зелена листна маса с общо тегло около 5 грама. Тестовете установили, че това е марихуана. Привлечена като обвиняема е 15-годишна тийнейджърка от областния град. Момичето ще отговаря по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс. Работата ... Прочети още »

Съдят жител на село Драгичево за отглеждане на канабис

  През месец август 2018 г. служители от ОДМВР – Перник претърсили къща в пернишкото с. Драгичево. Органите на реда иззели 8 саксии с канабис, кутия със съцветия от канабис и тегло около 100 грама, 15 хапчета екстази, около 180 грама метамфетамин и плик с изсушени листа от канабис. В рамките на проведеното разследване е привлечен като обвиняем 33-годишен мъж от ... Прочети още »

78-годишна жена ще бъде съдена за кражба ток

    На 7 март служители на РУ – Радомир и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в радомирското Старо село, собственост на 78-годишна столичанка. Констатирано е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. След проведено разследване собственичката е привлечена като обвиняема по чл. 234 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Наказанието е до 5 години лишаване от свобода и глоба до 15 ... Прочети още »

Радомирец, шофирал с 1.81 промила алкохол в кръвта, отива на съд

Радомирец ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. 62-годишният мъж бил проверен на 13 май в гр. Радомир, управлявайки Тойота „Корола“. Алкохолната му проба показала 1,81 промила в издишания въздух. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата продължава съвместно с прокуратурата. Прочети още »

Община Перник въвежда временна организация на движението в града!

От  днес, 20.05.2020 г.,  се въвежда  временна  организация  на  движение в гр.Перник, във  връзка със започващите  ремонт и реконструкция на пътен надлез на ул.,,Иван Вазов”. Надлезът ще бъде затворен в 09.00 ч. сутринта, за да започнат дейностите по неговото обновяване. Изпълнителят на ремонта ще постави необходимите пътни знаци. Прочети още »

110 нарушения откри Инспекцията по труда в Перник само за един месец

70 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд е извършила Дирекция „Инспекция по труда” през месец април на територията на област Перник. Най-много са проверките по изпълнението на издадени предписания. След тях се нареждат тези по искане на МВР, по постъпили искания и сигнали на граждани, по член 333 от КТ, по ... Прочети още »

Детските градини и ясли отварят от 22 май

Отварянето ще става поетапно по преценка на местните власти и самите директори на учебни заведения. Отварянето на групите ще става при спазване на строги мерки и следене за тези мерки. Това бе обявено на брифинг на здравния министър Кирил Ананиев и образователния министър Красимир Вълчев вчера. Красимир Вълчев призова родителите, които могат да оставят децата си вкъщи и в домашна ... Прочети още »