Дневен архив: 16/05/2020

Областният управител на Перник инспектира ремонта на язовир Конска

 Напредват ремонтните работи на язовира в село Конска, който беше предоставен за стопанисване и управление на държавата. Областният управител на Перник инж. Емил Костадинов направи инспекция на водоема. Ремонтните дейности са възложени на държавна фирма „Монтажи“ към Министерството на икономиката. „С реконструкцията на язовира ще подобрим техническото му състояние, ще бъдат редуцирани  рисковете от наводнения и ще осигурим безопасността на ... Прочети още »

Изготвена е пътна карта за изграждането на новото шламохранилище на „Топлофикация Перник“

Аварията на шламохранилище „7-ми септември”, проблемите, свързани с изграждането на новото шламохранилище, осигуряването на топла вода за перничани. Това са били в общи линии темите, които са дискутирани на провелата се  среща в Министерството на енергетиката, което е било инициатор за провеждането й. На нея са присъствали министрите на енергетиката, на околната среда и водите и на регионалното развитие и ... Прочети още »

Експерти от РИОСВ-Перник спасиха малка ушата сова

Експерти от РИОСВ-Перник реагираха незабавно на получен сигнал за паднала от гнездо птица в пернишкия квартал „Мошино“. При пристигането си на мястото на сигнала, експертите са установили, че това е горска ушата сова. Птицата е в добро състояние, жизнена, но не може да лети. Предвид факта, че совата е още малка, експертите от РИОСВ-Перник транспортираха птицата до клиника в столицата. ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Започва ремонтът на надлез „Иван Вазов” в Перник

Проектът за ремонта на надлез”Иван Вазов” в центъра на Перник е готов. Осигурено е и финансиране на този важен за областния град обект. Това го слушахме през цялата 2019 г., но въпреки това, ремонтът на надлеза така и не е започнал до сега. Добрата новина за старта на този дълго чакан ремонт дойде от кмета на община Перник Станислав Владимиров. ... Прочети още »

Инкасаторите на „В и К” тръгват да засичат водомерите по адреси

От понеделник инкасаторите на „В и К” Перник отново тръгват да отчитат водомерите по адреси, след като отпадна въведеното извънредно положение в страната заради заразата от COVID 19. Това информираха от водоснабдителното дружество. „Ако някой от нашите клиенти имат притеснение за здравето си и не желае да допусне инкасатора в дома си, може да предостави информации за данните от своя ... Прочети още »

Различният 24-ти май в ПГОТ „Св.Иван Рилски“ в Перник

Май е месецът, богат на празници, но сред тях, естествено най-големия е 24-ти май, който всички наричаме празникът на буквите. Тази година е по-различна заради наложената изолация във връзка с пандемията от коронавируса. Класните стаи са тихи, обучението се извършва дистанционно. Но едно реномирано пернишко училище ПГОТ „Св. Иван Рилски“ показа как богатият на празници май може да бъде не ... Прочети още »

1396 семейства и 2097 деца са получили подкрепа в Радомир миналата година

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки се проведе заседанието на общинския съвет в Радомир тази седмица. Съветниците бяха с маски, като беше осигурена и необходимата дистанция между тях. Общо 1 396 семейства и 2 097 деца са подпомогнати през 2019 г. в община Радомир. Това става ясно от приетия отчет за изпълнение на общинската програма за закрила на детето през ... Прочети още »

Плащането на сметките за ток на битовите абонати на ЧЕЗ Електро остават 20 дни до края на септември

Ръководството на „ЧЕЗ Електро България“ АД взе решение до края на септември 2020 г. срокът за заплащане на сметките за електроенергия на битовите клиенти на дружеството да продължи да бъде два пъти по-дълъг от нормативно определените в Общите условия 10 дни. Битовите потребители могат да заплащат дължимата сума за консумирана електроенергия в рамките на 20 дни след издаване на фактурата ... Прочети още »

Признават 60 дни неплатен отпуск за трудов стаж

Май е месецът, богат на празници, но сред тях, естествено най-големия е 24-ти май, който всички наричаме празникът на буквите. Тази година е по-различна заради наложената изолация във връзка с пандемията от коронавируса. Класните стаи са тихи, обучението се извършва дистанционно. Но едно реномирано пернишко училище ПГОТ „Св. Иван Рилски“ показа как богатият на празници май може да бъде не ... Прочети още »

Ето кои 6 банки дават безлихвени кредити до 4500 лева

„Алианц Банк“ и „Търговска банка Д“ са поредните две банки, които подписаха споразумения с Българската банка за развитие и ще приемат искания за отпускане на безлихвени кредити за физически лица до 4500 лева.Клоновете им ще бъдат подготвени за обслужване по програмата след 18 май, съобщава Българската банка за развитие.„Общинска банка“, „Инвестбанк“, „Първа инвестиционна банка“ и „Интернешънъл Асет Банк“ започнаха работа ... Прочети още »