Дневен архив: 15/05/2020

Кметът на община Трън поздрави учители и ученици от СУ”Гео Милев” по повод патронния празник на училището

УВАЖАЕМА Г-ЖО ДИРЕКТОР, УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ, Днес е хубав празник- патронния празник на СУ,, Гео Милев“-нашето училище! Гео Милев е български поет и публицист. Въпреки краткия си живот едва 30 годишен Гео Милев оставя дълбока следа в историческата и литературната памет. През живота си се занимава активно с публицистика като развива модернизма, в българската следвоенна литература. В произведенията си ... Прочети още »

Полагат първите тръби на новия водопровод на „Благой Гебрев“

Започна работата по полагането на новия водопровод на ул. „Благой Гебрев“ в кв. Изток. Тръбите, които ще бъдат монтирани, са от високоустойчив материал. Там, където е възможно, те ще бъдат полагани по безизкопен начин със сондажна машина. Трасето, по което ще преминава новият водопровод, вече е подготвено, а първите тръби ще бъдат положени днес. Припомняме, че старият водопровод на Перник ... Прочети още »

Улица „Граово“ е вече напълно обновена

Улица „Граово“ вече е напълно обновена. Вчера бе поставена маркировката, монтирани са и пътните знаци. При изпълнението на проекта по цялостна рехабилитация на улицата бе подменен водопроводът. Изградени са нови тротоари, изцяло е подменена и пътната настилка. „Граово“ е една от най-натоварените улици в областния град, с 15 кръстовища четири паркинга и пет входа. Състоянието на настилката бе отчайващо, досега ... Прочети още »

ВАП възложи проверка на трима министри за аварията в шламохранилището на Топлофикация – Перник

Окръжна прокуратура – Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните правомощия на прокуратурата за упражняване на надзор и законност, с цел изясняване на фактическата обстановка във връзка с аварията в шламохранилището на Топлофикация – Перник ЕАД. Върховната административна прокуратура (ВАП) възложи на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министъра на околната среда и ... Прочети още »

Кражбите на ток зачестяват

Кражбите на ток в пернишко зачестяват. Поредният такъв случай е установен в радомирското село  Стефаново. Вчера служители на Районно управление на МВР в Радомир и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в село Стефаново, собственост на 68-годишен местен жител. Констатирано е неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.  Започнато е ... Прочети още »

Перничанин осъмна с нарязани гуми

Служители от пернишкото Второ районно управление на МВР разследват случай на унищожаване и повреждане. За срязани четири гуми на лек автомобил „Мерцедес“ е сигнализирал неговия ползвател, 39-годишен перничанин. Колата била паркирана до блока на потърпевшия, когато вчера сутринта установил, че гумите са срязани. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя. Образувано е досъдебно ... Прочети още »

Поредният нарушил задължителната карантина отива на съд

Пред Темида ще се изправи поредният нарушител на задължителната карантина. На 18 април в Перник е проверен лек автомобил Шкода „Фабия“, управляван от 40-годишен перничанин. Полицейските служители установили, че му е наложена задължителна карантина от РЗИ, която трябва да изтърпява на домашния си адрес. След проведено разследване мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. ... Прочети още »

Обвиняемият за грабеж в казино в Перник полицай остава с мярка за неотклонение „домашен арест“

    На 14.05.2020 г., съдът е оставил без уважение молбата на защитата на обвиняемия В.О. за изменение на мярката му за неотклонение „домашен арест“ в по-лека.  Тридесет и две годишният обвиняем В.О. е бил привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Перник за извършено от него престъпление по чл. 198 от НК. Мъжът е бил задържан в хода на разследване ... Прочети още »

Положителна проба за COVID 19 даде мъж, след 28-дневна изолация

След взета контролна проба на перничанин, поставен под 28-дневна задължителна изолация и лечение в домашни условия, е регистриран положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразно верижна реакция (PCR) за COVID-19.  Това информираха от Регионалната здравна инспекция. Връчено му е предписание за удължаване на изолацията в домашни условия, съгласно Заповед РД-01-264 от 14.05.2020 г. на министъра на здравеопазването. Към ... Прочети още »

Няма увеличение на болните от остри респираторни заболявания в региона

Няма увеличаване на болните от остри респираторни заболявания в област Перник. Това информират от Регионалната здравна инспекция в Перник. През изминалата седмица са регистрирани 4 болни. Заболеваемостта през този период е била 5.47 %oo, при средна за страната 14,41 %oo. Не се наблюдава и увеличаване на заболелите от заразни заболявания. Установените заболели през седмицата са 3. Тази седмица са констатирани ... Прочети още »