Дневен архив: 12/05/2020

Започна извънредна проверка в „Топлофикация – Перник“, заради инцидента с дигата на шламохранилището на ТЕЦ „Република”

Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране стартират извънредна проверка в „Топлофикация-Перник“ АД. Инцидент преди няколко дни със скъсаната дига на шламохранилище „7-ми септември” стана причина  жителите на града да останат без топлоподаване. Заповедта на министъра на енергетиката Теменужка Петкова регламентира да бъде проверено техническото състояние и експлоатацията на парогенератор №3 и спомагателните съоръжения към ... Прочети още »

Жителите на квартал „Калкас” в Перник започнаха подписка за закриване на шламохранилище „7-ми септември”

Жителите на кв.”Калкас” подемат подписка, адресирана до премиера,  Министерството на околната среда и водите, Министерството на енергетиката, до областния управител на Перник. В нея се настоява за преустановяване на дейността на шламохранилище „7-ми септември”, което аварира на 7 май тази година. Това информира кметът на кв. „Калкас” Надка Павлова.  „Ние сме категорични, че капацитетът на това шламохранилище е изчерпан отдавна. ... Прочети още »

Продължава благоустрояването на централния гробищен парк

Дълги, дълги години състоянието на централния пернишки гробищен парк бе последна грижа на управляващите и предизвикваше гнева на хиляди почернени семейства заради неговия хал. Изровени алеи, по които не един и двама са почупили колите си, бурени, избуяващи до пояс, бодливи храсталаци и друга дива растителност, скитащи кучета и други четирикраки животинка бяха проблем, който оставаше незабелязан. Една от първите ... Прочети още »

Закопчаха поредния вандал

46-годишен е задържан за унищожаване и повреждане. Вчера в радомирското районно управление на МВР е подаден сигнал от местен жител, че са изпочупени стъклата на автомобила, който ползва, марка „БМВ“. След оглед на място органите на реда започнали разследване. В резултат на проведените издирвателни действия много бързо влезли в дирите на извършителя – 46-годишен радомирец. Мъжът е задържан за 24 ... Прочети още »

Нов „клиент“ на Темида заради дрога на стойност над 16 бона

31-годишен мъж отива на съд за притежаване и разпространение на наркотични вещества. Преди повече от година и половина, при акции на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от Второ районно управление е задържан 31-годишен жител на пернишкото село Драгичево. В него и на адреса му са открити и иззети големи количества наркотични ... Прочети още »

ОДМВР – Перник с препоръки за спазване на противоепидемичните разпоредби

За да се предотврати ново увеличение в броя на заразените с коронавирус, ОДМВР – Перник  препоръчва на жителите на града и областта да продължат стриктното спазване на мерките, свързани с разпространението на COVID 19, предвидени в заповедта на здравния министър.  Спазването на дистанция понижава риска от зараза. Припомняме, че според новите противоепидемични правила за посещения в паркове, градини, както и ... Прочети още »

Кметът на Дивотино и доброволци продължават почистването на селото

Около 15 доброволци, заедно с кмета на село Дивотино Симеон Трайков продължиха с работата по почистването на населеното място през почивните дни. Подменени са кошчетата в парка след дарение на местен жител. Плочките са третирани с препарат, за да не израства трева между тях, а счупените плочки при автобусната спирка срещу парка в селото са подменени. Почистена от храсти и ... Прочети още »

Пръскат срещу кърлежи, продължава и коситбата на зелените площи в Перник

В понеделник вечерта в Перник продължи третирането на тревни площи против кърлежи. Общинското търговско дружество „Дезинфекция“ започна пръскането в 23 часа от квартал „Проучване“. Обработването продължи през цялата вечер и в кварталите „Дараците“, „Тева“, „Димова Махала“ и „Църква“. От фирмата предупредиха, че преминаването на хора и животни не е препоръчително 24 часа след третирането. Припомняме, че още на 7-ми и ... Прочети още »

Болницата с изцяло обновен асансьор

Изцяло обновен е асансьорът в пернишката болница за активно лечение „Рахила Ангелова“. Средствата за новото съоръжение в размер на 40 хиляди лева бяха осигурени от Министерството на здравеопазването със съдействието на народния представител от ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров. „Асансьорът не беше подменян от петдесетте години на миналия век, когато болницата отваря врати. Благодарим на д-р Александров, че за пореден път ... Прочети още »

Мият улиците в Перник

Започна миенето на улиците в Перник. Първи в графика бяха улиците „Г. С. Раковски“ и „Петко Каравелов“. Тази година миенето на основните пернишки улици ще бъде разделено на два етапа, за да бъдат обхванати повече улици в града. Първият стартира на 11 май и ще продължи според изготвения от община Перник график, който е качен на страницата на общината. В ... Прочети още »