Дневен архив: 10/05/2020

Ясни са победителите в конкурса за рисунка и есе за 9- ти май

Регионално управление на образованието – Перник създаде електронен сборник „Европейски ценности“, за да отбележи подобаващо 9 май. В конкурса за есе и рисунка, посветен на Деня на Европа и победата над фашизма, се включиха голяма част от учениците в област Перник. Жури, включващо експерти от РУО-Перник, отличи най-добрите есета, представени в настоящия сборник, а кориците му, както и илюстрациите, са ... Прочети още »

Компания „Лактима“ подаде ръка на малчуган от Студена

Компания „Лактима“, със съдействието на община Перник и Радослава Ангелова – кмет на село Студена, дари лаптоп на местно дете в нужда. Инициативата по дарението е на служителя на компанията – Вероника Методиева, която е жител на пернишкото село. Когато научава за историята на Кристиян и неговата майка, останала без работа, тя решава да помогне и се свърза с местното ... Прочети още »

Пръскат срещу кърлежи в Перник

В последните дни общинското търговско дружество „Дезинфекция“ обработи тревни площи в центъра на Перник против кърлежи. Третирани бяха централният градски парк, пространството пред Двореца на културата, около детската площадка под жп гара Перник, тревни площи и градинки около централния градски площад . Обработени бяха и пространствата около велоалеята. Тази седмица продължава пръскането против кърлежи в областния град През почивните дни ... Прочети още »

Езиковата обяви конкурс за есе

Макар и физически далеч един от друг, духовно сме сближени повече от всякога и мнозина от нас продължават да „пътуват“ във времето и пространството чрез едно вечно средство- книгата. В навечерието на любими празници- 11 май-Деня на Св.Св.Кирил и Методий, и 24 май-Деня на славянската писменост и култура, ГПЧЕ“Симеон Радев“ обяви конкурс за есе на тема: „Голи са без книги ... Прочети още »

С онлайн конкурси учениците в Перник отбелязват празниците през май

РУО – Перник ще отбележи подобаващо майските празници като дни на просвещението, духовността и културата. Учениците ще се включат в различни и интересни проекти онлайн. Ще изработят поздравителни картички за пенсионирани учители. Денят на храбростта и родолюбието ще бъде отбелязан с тематични презентации и видеорецитали. Конкурсът „Европейски ценности“ за есе и рисунка ще бъде посветен на 9 май – Денят ... Прочети още »

Пернишки художници представят свои творби в международна виртуална изложба

Над 120 художници от 15 страни , сред които и 15 художници от Перник, се включиха в международната виртуална изложба”Изкуството отваря граници”. Идеята за виртуалното арт събитие е на художника от Черна гора Ибрахим Курпейович. Ето и неговото послание, което бе подкрепено и от представители на пернишката гилдия на художниците: „Скъпи приятели във Facebook, във време на пандемия и карантина, ... Прочети още »