Дневен архив: 09/05/2020

Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на Центъра за социална рехабилитация и интеграция вТрън

На  07.05.2020 г., Районна прокуратура – Перник разпореди проверка във връзка с постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID – 19 на служители от Център за социална рехабилитация и интеграция в гр. Трън. Същата следва да бъде извършена съвместно от Областния управител на  Перник, кмета на град Трън, директорите на РЗИ – Перник, Инспекция по труда – Перник, Дирекция ... Прочети още »

Актуализиран е Планът за предотвратяване разпространението на АЧС в България за 2020 година

 Правителството одобри изменение на Плана за предотвратяване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете в Република България през 2020 г.  Промяната се налага поради приемането на Постановление № 43 от 12 март 2020 г. на Министерския съвет, с което са одобрени допълнителни разходи в размер до 1 500 000 лева по бюджета на Министерство на здравеопазването (M3) за 2020 г. ... Прочети още »

Близо 2,4 милиона лева се дават за археологически проучвания на пътни обекти

Близо 2,4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в археологически проучвания по трасетата на пътни обекти, които в момента се изграждат. Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви по рамковото споразумение между АПИ и НАИМ-БАН три покани по ЗОП за извършване на археологически проучвания. Те са за археологически обекти на Софийския околовръстен път, в участъка от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, ... Прочети още »