Дневен архив: 05/05/2020

Отменят КПП-та на входовете и изходите на областните градове от Гергьовден

От 00:00 часа на 6 май преустановяват дейността си контролно-пропускателните пунктове, организирани от Министерството на вътрешните работи, на входно-изходните пътища на областните центрове. Това нареди министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес. Със същата заповед се отменят и по-строгите мерки за влизане и излизане от гр. София. Още на 3 май премиерът Бойко Борисов обяви, че КПП-тата ще паднат ... Прочети още »

Нови 8 човека заболяха от COVID 19 в област Перник

Към 5.05.2020 г на територията на област Перник са тествани за новия SARS-CoV-2  336 лица. При 185 от тях е използван PCR тест изработван в НРЛ към НЦЗПБ, 151 са направените бързи тестове за изследване на IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2 от РЗИ- Перник. За последната седмица в област Перник са регистрирани 8 нови случая на COVID-19. Разпределението им ... Прочети още »

Обитателите на Дома за стари хора в Радомир са с отрицателни проби за COVID 19

58 човека персонал от Дома за стари хора „Св. Ив. Рилски“  в Радомир са изследвани във връзка с провеждането на изследвания в домове за стари хора в цялата страна. Изследването е  чрез PCR тест за COVID-19 . Информираха от Регионалната здравна инспекция в Перник. Установени са четири положителни проби. Става въпрос за едно един човек от помощния персонал, двама санитари ... Прочети още »

Доволно почерпен столичанин катастрофира, водачът на другия автомобил се озова в болница

 Инцидентът е станал вчера около 14,45 ч. в района на радомирското село Друган. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 46-годишен столичанин се блъснал в движещия се в насрещното платно Форд „Ескорт“ с водач 75-годишен от с. Дрен. Пострадал е шофьора на форда, който е настанен в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник с фрактура на предмишница и пукната кост на долен крайник. ... Прочети още »

Служители от Второ РУ на МВР в Перник издирват апаши, повредили и унищожили стъклата на няколко леки автомобила

Собственици сигнализирали, че в кв. „Изток“ са счупени стъклата на колите им, паркирани пред адресите, където живеят. След оглед от полицията са установени 5 автомобила с нанесени различни щети по стъклата на возилата.   Започнато е досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават. Прочети още »

В края на юни водният режим може да падне, ако язовирът се пълни със същите темпове

Водният режим, който тормози жителите на община Перник, може да бъде отменен в края на юни при условие обаче, че язовир „Студена“ продължи да се пълни със същите темпове, заяви кметът Станислав Владимиров. Той поясни, че обемът на водоема вече надхвърля 14 млн. кубика, а съоръжението през Мало Бучино захранва близо 30 000 души. Градът в момента е на облекчен ... Прочети още »

24-годишен младеж, потрошил автомобила на полицай, е задържан

  В хода на започнато досъдебно производство за счупени предно панорамно и леви странични стъкла на лек автомобил Форд „Галакси“, собственост на служител от МВР е установен и задържан 24-годишен младеж, съпричастен към извършеното престъпление. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването се извършва под надзора на наблюдаващ прокурор по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс. ... Прочети още »

Доброволци почистиха района на църквата в Студена

През почивните дни доброволци от село Студена заедно с кмета Радослава Ангелова почистиха църквата св. Георги и районът около нея. Храмът датира от XIV – XV век. и е паметник на културата от национално значение. Почистено и окосено бе и пространството около детската площадка в центъра на селото. Прочети още »

Продължава пролетното почистване в общината

Почистващите фирми продължават активно да работят по косенето на тревни, градинки, междублокови пространства и зони за отдих в общината. Днес започна косенето в квартал Църква. Почистени бяха районите около центъра на квартала. Работата продължава в следващите дни и ще обхване района до бившето стопанство. Тревни площи се косиха и в кв. Мошино, както и на пътен възел „Хумни дол“. 20 ... Прочети още »

Прокуратурата влиза в Дома за стари хора в Радомир

Пернишката Районна прокуратура разпореди проверка на дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир, след сигнал за служители с положителни проби за COVID-19. На 1 май 2020 година, след постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID -19 на служители от дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир, Районна прокуратура – Перник разпореди проверка по ... Прочети още »