Дневен архив: 03/05/2020

Авария в топлоизточника стана причина за спиране на топлата вода в Перник

Авария в основния топлоизточник на ТЕЦ”Република” стана причина за нарушеното качество на подаваната топла вода в Перник днес. Това информираха от ръководството на „Топлофикация Перник”. Според изпълнителния директор на дружеството инж. Любомир Спасов, аварийна група работи по отстраняването на повредата от събота вечерта. „По всяка вероятност тази вечер ще запалим отново пети парогенератор и очакваме най-късно в понеделник преди обяд ... Прочети още »

Ремонтни дейности по водопроводната мрежа оставиха без вода абонати на „В и К”- Перник

 Аварии по водопроводнатата мрежа станаха причина днес да останат без вода абонати на „В и К”. Ремонтни дейности са извършвали екипи на водопроводното предприятие в: Църковски кории; кв.Църква и ул.“Хан Крум“, поради което е нарушено водоснабдяването до отстраняване на авариите. Ремонтни дейности по водопреносната мрежа са извършвани  в кв.”Мошино” на ул.“Младен Стоянов“бл.5 и ул.“Кадиевка“ № 51 и на ул.“Чипровско въстание“ ... Прочети още »

Драгичево става все по-уютно място за живеене

„След направата на покрива, подмяната на дограмата във физкултурния салон на училището в Драгичево, продължаваме с с ремонтните дейности вътре, които са към своя край. Искрено се надяваме, че ще зарадваме нашите деца, за да могат да спортуват и използват съоръжението в нормални условия! Както всички знаем, преди три години беше подменена подовата настилка в салона. Колкото и да е ... Прочети още »

Кирил Добрев похвали кмета на Перник

“Добрите управленци си личат в криза. При Станислав Владимиров се струпаха няколко кризи и той се справи”. Това заяви при посещението си в Перник преди броени дни зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев. Той разговаря с кмета на Перник за приоритетите на Владимиров за развитието на града, както и за свършената работа до момента. Кирил Добрев даде висока оценка ... Прочети още »

Разхлабват мерки за всички, които го пожелаха, махат КПП-та след Гергьовден

Изявлението започна с обяснението на Тодор Кантарджиев кой какъв е в щаба. Венцислав Мутафчийски е коремен хирург, но е компетентен да ръководи щаба. Имаме един от най-добрите противоепидемични прогноза, според Кантарджиев. Доцент Ангел Кунчев е епидемиолог и е преборил морбилито, хепатит А. Самият Кантарджиев също е експерт по инфекциозни болести. Щабът не е затворен, отново се включи Бойко Борисов. Той ... Прочети още »